מזונות על למתמודדים עם מלחת סרטן (Superfood)

2023-12-14

"מזון על" (Superfood באנגלית) הוא מונח מקצועי מעולם התזונה שנכנס בשנים האחרונות לתודעה של אנשים רבים ששינו את אורח החיים שלהם ומקפידים על תזונה בריאה ומאוזנת. עבור חולי סרטן מדובר בסדרת מזונות בעלי חשיבות עליונה בסיוע לטיפול במחלה וגם למניעתה.

מה זה מזון על?

מזון על הוא מזון שהינו עשיר ברכיבים תזונתיים רבים, בנוגדי חמצון ובויטמינים ומינרלים חשובים שתורמים לבריאות הן של חולי סרטן והן של כל אחד אחר מאיתנו. סקירת רשימת מזונות הסופרפוד מגלה שרוב המזונות הם בעלי מספר קלוריות נמוך אך מצד שני יוצרים תחושה של שובע ומעניקים לגוף חוזקות רבות. ישנם מזונות על שניתן להשיג רק בחנויות טבע המתמחות גם בנושא תזונה – ביניהם אצה כחולה או ספירולינה, למשל, אך אחרים הם כאלו שנמצאים בכל סופרמרקט וניתן להשיג אותם מבלי להוציא הרבה מאד כסף.

מזונות על לחולי סרטן

קינואה

quinoa

קינואה הוא מזון על איכותי מאד שניתן לשלב אותו במנות רבות והוא אינו יקר וקשה להשגה. הקינואה היא למעשה חלבון חיטה שעמוסה בחומצות אמינו חיוניות לגוף. בנוסף לחומצות האמינו, בקינואה ניתן למצוא אחוז גבוה של ברזל, מגנזיום וסיבים תזונתיים – אלו עוזרים לשמור על רמת אנרגיות גבוהה של הגוף לאורך זמן רב. הקינואה מתאימה גם במקרים של רגישות לגלוטן או בחילות שמופיעות עם אכילת לחם או דגן. היא טובה בשילוב עם ירקות מכל הסוגים, שעועית, עדשים וקטניות אחרות שיעילות לגוף ולמעשה עם כל מזון אחר שתרצו.

פירות יער

פירות יער

פירות יער הם נוגדי חמצון מצויינים ובעלי סיבים תזונתיים. במשפחת פירות היער שטובה לצריכה באופן קבוע – בשילוב של ירקות, בקינוחים בריאים או עם יוגורט מזין ואיכותי – ניתן למצוא את האוכמניות, החמוציות – שגם טובות כאנטי דלקתיות, פטל, דומדמניות ודובדבן. פירות יער הם דלי קלוריות אבל בעלי ערך גליקמי נמוך והם טובים בסיוע למניעת סרטן, מחלות לב ובעיות בכלי הדם.

דג סלמון

amino acids omega 3

סלמון עשיר בחומצת אומגה 3 שנבדקה ונמצאה כמסייעת להפחתת סיכונים לבעיות לב, שבץ, סרטן והיא טובה לשמירת בריאות הגוף, ניקוי רעלים ועוד. הסלמון הוא מקור גם לחלבון ונחשב לבריא גם בזכות הערך הגליקמי הגבוה שלו. תפריט נכון יכלול סלמון יחד עם ירקות מבושלים, קינואה, פחמימה מלאה וסלט.

קטניות

ערך תזונתי עדשים מבושלים

הקטניות מהוות מקור מצוין לחלבון שנדרש לגוף כדי ליצור פעילות טובה ואיכותית של תאי הדם ולהשאיר את הגוף באנרגיות גבוהות. למשפחת הקטניות נכנסים עדשים, שעועית אדומה, לבנה או שחורה, שעועית אזוקי ושעועית לימה, אדממה – פולי הסויה, חומוס ועוד. קטניות אלו הן גם דלות בשומן ובעלות ערך גליקמי נמוך.

ברוקולי

ברוקולי ערך תזונתי (חלבונים/פחמימות)

ברוקולי הוא מזון על בזכות הנוכחות של סיבים תזונתיים רבים וחומצה פולית. חשוב לסייג ולציין כי עבור חולי סרטן יש לצרוך ברוקולי בתפריט רק לאחר התייעצות עם דיאטנים מוסמכים כיוון שהברוקולי מכיל הרבה מאד ויטמין A  ו-K שצריכה מוגברת שלהם יכולה להביא לשיבושים בתוכנית הטיפולים בסרטן.

אהבתם את הכתבה? שתפו אותה עם החברים והמשפחה שלכם על מנת שגם הם ישמרו על אורח חיים בריא.

כתבו תגובה

Leave a reply

הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד
מדפלוס (MedPlus)
Logo

הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד