מחלת פירוני: ניתוח לתיקון עקמת הפין
עקמת הפין, מצב שבו קיים עיקום חורג באיבר המין יכולה להיות תופעה מולדת ויכולה להתפתח במשך הזמן. עקמת הפין נובעת מחוסר פרופורציה באורכם של הגופים המחילתיים המקבילים שבתוך איבר המין. גופים אלה, הנמצאים בשני צדדיו של איבר
אנטומיה בקצרה
המין הזכרי עשויים מרקמה ספוגית העשירה בכלי דם. במהלך גירוי מיני, מתחילה זרימת דם מוגברת אל אותם גופים והיא למעשה יוצרת את הזקפה. אצל גברים בוגרים רבים הסיבה לעקמת הפין קשורה למשקעים על דפנות הגופים המחילתיים. משקעים אלה יוצרים צלקות הגורמות לקיצור הגוף המחילתי ובכך גורמים לעקמת.
עקמת הפין ומחלת פירוני
מחלת פירוני, שתוארה לראשונה במאה השמונה עשרה, על ידי רופא צרפתי בשם פרנסואה דה פירוני, מתבטאת בדרך כלל בהתקשויות ברקמת הפין של גברים בני שלושים עד שישים. גם ההתקשויות הללו עלולות לגרום לעקמת של הפין ולצורך בניתוח ליישור איבר המין.
ניתוחים ליישור איבר המין
במקרים של מחלת פירוני, קיימים מספר טיפולים תרופתיים היכולים לסייע. במקרה בו הטיפולים אינם יעילים או שעקמת הפין היא מולדת, קיימות מספר אופציות כירורגיות:
- ניתוח על שם נסביט: בניתוח זה מיישרים את איבה המין על ידי קיצורו של הגוף המחילתי שלא נפגע, לצורך יצירת סימטריה. הניתוח הוא בעל סיכויי הצלחה גבוהים מאוד, אם כי יש לקחת בחשבון שהוא עלול לגרום לקיצור מסוים באיבר המין.
- ניתוח קיפול: ניתוח קיפול הוא הליך דומה מאוד לניתוח על שם נסביט. טכניקה זו מצמצמת את הקיצור של איבר המין, אם כי היא כרוכה בתפרים העלולים לגרום לכאב ולאי נוחות.
יישור איבר המין אצל ילדים
עקמת הפין מולדת עלולה להיווצר כתוצאה מפגם מולד, כתוצאה מהחלמה לא תקינה מברית המילה, או כתוצאה מברית המילה עצמה. היות ורוב הבנים הנולדים בישראל עוברים ברית מילה, מספר הילדים הסובלים מעקמת הפין גדול מאשר בשאר העולם.
ניתוח לתיקון עקמת הפין אצל ילדים מומלץ לבצע בין הגילאים חצי שנה לשנה. במקרים רבים, מפשילים במהלך הניתוח את העור מעל הפין, מפשילים אותו ותופרים אותו מחדש סביב הפין תוך כדי תיקון העקמת. לעיתים רחוקות מקבעים את אחד מחלקי איבר המין באמצעות תפר כדי ליישר אותו. הניתוח מתבצע בדרך כלל במסגרת אשפוז יום כירורגי. משמעות הדבר היא שהילד משוחרר מבית החולים לאחר התעוררות מההרדמה ומתן שתן.