על אף שניתן היה אולי לחשוב זאת, לא כל מחלת חניכיים מובילה ישירות לניתוח חניכיים. ההיפך הוא הנכון, הניסיון הוא לשמר את הפה והחניכיים ואם נדרשים בטיפול שיהיה קודם כל לא-כירורגי.
ישנם מקרים שונים בהם המצב כבר בעייתי מאוד ודורש עבודה כירורגית באמצעות ניתוח חניכיים ואז כשכבר אין ברירה, נאלץ להיכנס לניתוח רציני באמצעותו נסדיר את בעיות החניכיים שלנו. למי שלא ממש נתקל או מכיר את ההגדרה למילה "חניכיים" נסביר את המונח בכמה מילים פשוטות: החניכיים הם החלק העליון והתחתון של הלסת החשוף כלפיי חוץ הפה ועליו ממוקמות השיניים שלנו.
כתוצאה מהחיבור בין החניכיים והשיניים, ישנם לא מעט מקומות שעשויה להצטבר בהן עששת שתהפוך בהמשך לדלקת חניכיים רצינית. עקב כך, לעיתים אין כבר מנוס מלבצע ניתוח חניכיים על-מנת להפסיק את הכאבים ולעצור את העששת. אף-אחד לא רוצה להגיע לטיפולים מהסוג הזה כיוון שניתוח עולה הרבה מאוד כסף ויכול גם מאוד לכאוב, על כן חשוב להקדים תרופה למכה ולדעת כיצד להימנע מלהגיע למצב בו נדרש לבצע ניתוח חניכיים כואב ויקר.
הגורמים עליהם יש להקפיד על-מנת לשמור על חניכיים בריאות
הגורם הראשון שחייבים לייחס לו חשיבות על-אף שהוא די מובן מאליו הוא נושא ההקפדה על היגיינת הפה. לא מדובר רק בצחצוח שיניים יסודי בוקר וערב, מדובר גם בהקפדה על ניקוי החיבור בין החניכיים לשיניים באמצעות חוט דנטאלי, שטיפת הפה בקביעות במי פה והקפדה על תזונה בריאה. מעבר לכך, גם עישון קבוע יכול להזיק מאוד לבריאות הפה, החניכיים והשיניים ובמידה ואתם מעשנים – מומלץ מאוד שתפסיקו זאת בהקדם, מה גם שעישון יכול למנוע מכם אחר-כך להיות יכולים לעבור כל מיני טיפולי שיניים חשובים מאוד לבריאות הפה ובניהם גם ניתוח חניכיים.
טיפים והמלצות מאת ד"ר רפי רומנו שמירה על היגיינת הפה והשיניים:
מתי נזדקק לפנות לניתוח חניכיים
הגורם המרכזי שמניע אנשים לעבור ניתוחי חניכיים הוא דלקות חניכיים שמתפתחות בפה עם הזמן והופכות להיות בעייתיות מאוד. אם לאחר טיפול שמרני לא הצלחנו להפסיק את הדלקת, נפנה לניתוח חניכיים על-מנת לפתור ולגמור אותה עד תום. דלקות חניכיים האם אינם הגורם היחיד לניתוחי חניכיים, מדובר גם בבעיות אחרות דוגמת צורך בכיסוי שורשים חשופים שהחלו להיות כאלה כתוצאה מהתרופפות או מתיחה של החניכיים או בעברית תקנית – נסיגת חניכיים, השתלמת רקמת חניכיים, חיזוק מנגנון האחיזה של השן בחניכיים, ניקוי פתוח ועוד שלל בעיות אחרות הקשורות לחניכיים.
תופעות לוואי לאחר ניתוח חניכיים
אנשים רבים נבהלים מנפיחות או דימום קל שנוצר בימים שלאחר הניתוח אך אין שום סיבה להיבהל מכך, בפועל הכול נגמר לאחר כמה ימים ותקופת ההחלמה תתחיל ללא יותר מדי בעיות. פנו לרופא שלכם לקבלת מידע בנוגע לכל נושא האנטיביוטיקה ומשככי הכאבים.
אל מי נפנה על-מנת לבצע ניתוח חניכיים
על אף שמדובר בתחום כירורגי, אין כל צורך שנפנה לבית-חולים ונדרש בתשלום רב. נוכל לבצע ניתוח חניכיים גם באמצעות רופאי שיניים בעלי קליניקות פרטיות. במידה ואנו גרים בירושלים למשל, נצטרך לחפש מומחה חניכיים בירושלים. פעולה זו לא תהיה מסובכת כיוון שבדומה לערים אחרות בארץ, ירושלים עשירה באנשי מקצוע בתחום הרפואה ומומחה חניכיים בירושלים הוא לא מצרך בלתי אפשרי להשגה. כל מה שנצטרך לעשות הוא לדעת היכן לחפש וגם כאן לא מדובר במדע טילים או משהו מסובך.
בסך הכול לאחר שנריץ חיפוש מהיר באינטרנט נוכל למצוא מספר רב של תוצאות העוסקות במומחי חניכיים בירושלים שיאפשרו לנו לבצע את הניתוח בקליניקה שלהם. כתוצאה מהאפשרות לצפות במספר רב של הצעות, ניתן יהיה גם לעשות השוואות מחירים ולנסות להוציא אחלה דילים מהקליניקות. האומנם ניתוח חניכיים יהיה יקר בכל מקרה ואין דרך להימנע מכך, אך יש יקר ויש יקר מאוד ומה אתם תשלמו – זה כבר יכול להיות תלוי בכם ובמידת המאמץ שתשקיעו בחיפושים אחר הצעות מחיר טובות.
מחיר ניתוח חניכיים:
- בדיקות רופא מומחה (פריודנט) – 400 שקלים
- כריתת חניכיים – רבע פה (2000 שקלים), שישית פה (1800-1900 שקלים)
- השתלת חניכיים – בין 1800 ועד 7000 שקלים
- קורטג’ רבע פה – בערך 1000 שקלים
- ניתוח לפתיחת החניכיים – יכול להגיע עד 5000 שקלים
- החדרת פריוצ’יפ – עד 250 שקלים