
בדיקת מחלות מין (STDs) פרטית עד הבית
מחלות מין STDs, הידועות גם בשם זיהומים המועברים במגע מיני (STIs), הן מחלות שיכולות להיות מועברות מאדם אחד למשנהו במהלך יחסי מין. מחלות אלו כוללות זיבה, כלמידיה, עגבת, HPV, HIV ועוד. מחלות מין יכולות להיות בעלות השלכות חמורות אם אינן מטופלות בזמן. הן יכולות לגרום לבעיות בריאותיות משמעותיות, כולל פוריות מושפעת, בעיות במערכת הרבייה ובעיות בריאותיות אחרות.
לכן, חשוב לבצע בדיקות מחלות מין באופן קבוע. שירותי בדיקות מחלות מין באופן פרטי עם אפשרות לשירות עד הבית היא דרך פשוטה ונוחה לקבל תוצאות בדיקות מהירות ואמינות.
להזמנת בדיקת מחלות מין באופן פרטי או מידע נוסף, צרו קשר עם המוקד בטלפון 054-589-5299 או דרך וואטסאפ.
סוגי בדיקות מחלות מין הנפוצים
כפי שידוע, מחלות מין מועברות ע"י מגע מיני לא מוגן. הן נגרמות על ידי חיידקים, וירוסים או טפילים. לכן, האבחון של מחלות מין משתנה בהתאם לסוג הזיהום החשוד.
כפי שידוג מחלות מין מועברות על ידי מגע מיני לא מוגן ולרוב נגרמות בגלל שלשוה סיבות עיקריות כגון, חיידקים, וירוסים או טפילים. לכן האבחון מחלות מין משתנה בהתאם לחשד וכולל לרוב בדיקה גופנית ומעבדה. שיטות האבחון הנפוצות כוללות:
- בדיקות דם: סוג נפוץ של בדיקה אשר עוזר לאבחן מספר סוגים של מחלות מין, כולל: זיבה, עגבת, כלמידיה, טריכומוניאזיס, הרפס, ועוד. מטרת בדיקת דם למחלות מין היא לאתר נוגדנים או חומר גנטי של מקור הזיהום. נוגדנים הם חלבונים המיוצרים על ידי הגוף כדי להילחם בזיהום. כאשר הגוף נדבק במחלה מין, הוא מתחיל לייצר נוגדנים ספציפיים למחלה זו. בדיקת דם נוגדנים יכולה לאתר את הנוגדנים הללו בדם. חומר גנטי הוא DNA \RNA של הזיהום. בדיקת דם חומר גנטי יכולה לאתר את ה-DNA או ה-RNA של הזיהום בדם.
- בדיקת שתן: דגימות השתן בודקות בדרך כלל אחר חיידקים או נגיפים הקשורים לזיהום.
- משטחים: נלקחים בדרך כלל מהאיברים האנורקטליים או מאיברי המין.
- בדיקת פאפ – משמשת לגילוי סרטן צוואר הרחם ולאבחון וירוס הפפילומה אצל גברים ונשים כרחד לשלילת ההדבקה במהלך קיום יחסי מין.
רוצים לקבוע את מועד הבדיקה עד הבית באופן פרטי?
מלאו את הטופס:
מחלות מין תסמינים: הנפוצים
התסמינים של מחלות מין יכולים להשתנות בהתאם לסוג הזיהום. זה כולל:
- הפרשה וגינלית (נרתיקית)
- פצעים או יבלות באזורי איברי המין ומסביב, בנוסף מלווים בתחושת גרוד ואף כאבים.
- תחושת צריבה בעת מתן שתן
- נקודות אדומות באזור איברי המין המלווים בתחושת גירוד
- שלפוחיות או פצעים בתוך או סביב הפה (הרפס גניטלי, קונדילומה)
- ריח (לא שיגרתי) מהנרתיק
- גרד או דימום מפי הטבעת
- כאבי בטן תחתונה
- חום
- ריח רע לאחר הפרשת הזרע
- פריחה של העור
- נפיחות או כאב בבלוטות הלימפה
חשוב להדגיש, שרוב האנשים אשר נדבקו במחלת מין אינם מפתחים תסמינים כלל. לכן, חשוב לבצע בדיקות באופן קבוע כדי לזהות ולהטפל במחלות מין. בדיקות למחלות מין ניתן לבצע אצל רופא משפחה או רופאי עור ומין דרך קופת חולים או באופן פרטי. ישנם סוגים שונים של בדיקות למחלות מין, כאשר סוג הבדיקה תלוי בסוג המחלה החשודה.
סוגי מחלות מין
ישנם סוגים רבים של מחלות מין, הנגרמות על ידי חיידקים, וירוסים וטפילים שונים. להלן מחלות מין נפוצות:
כלמידיה – נגרמת על ידי החיידק כלמידיה טרכומטיס, יכולה לפגוע בשני המינים, וסיבוכיה לרבות הפרעות בפריון מופיעים בעיקר בקרב נשים. לעיתים ההדבקה בחיידק אינה מלווה בסימפטומים.
זיבה – נגרמת על ידי החיידק Neisseria gonorrhoeae, היא משפיעה על איברי הרבייה, הגרון או פי הטבעת. נחשבת למחלה מדבקת המתבטאת בזיהום בדרכי המין והשתן. התסמינים כוללים אצל הגבר הפרשה מהשופכה וצריבה במתן שתן, ואצל האישה – הפרשה וגינאלית, צריבה במתן שתן ולעיתים דימום וגינאלי וכאבים. סיבוכי המחלה עלולים לגרום לעקרות אצל נשים. עם אבחון הזיבה יש לטפל בה מיידית, ולאחר מספר ימי טיפול יש לבצע בדיקת שתן חוזרת כדי לוודא שהמחלה חלפה.
וירוס הפפילומה (HPV) – זיהום ויראלי הגורם ליבלות באברי המין ומגביר את הסיכון לסרטן צוואר הרחם, סרטן בפי הטבעת ואחרים.
הרפס – נגרמת על ידי וירוס הרפס סימפלקס (HSV), זה מוביל לפצעים או שלפוחיות כואבות באיברי המין, בפה או בפי הטבעת. מאבחנים את המחלה ע“י בדיקת דם המזהה את הנוגדנים לנגיף.
עגבת או סיפיליס – נגרמת על ידי החיידק טרפונמה פאלידום (Treponema Pallidum), היא מתקדמת בשלבים ועלולה לגרום לסיבוכים חמורים אם לא מטפלים בה.
אידס (HIV): נגיף הכשל החיסוני האנושי, זיהום ויראלי המחליש את המערכת החיסונית, המוביל לתסמונת כשל חיסוני נרכש (איידס).
ומחלות נוספות כגון: טריכומוניאזיס, גרדת עגבת ועוד.
בדיקות מחלות מין חשובות כדי לאבחן זיהום ולקבל טיפול מתאים. זיהוי מוקדם של זיהום יכול לעזור למנוע סיבוכים עתידיים כמו, עקרות, סרטן וסיבוכים נוספים.
תשובות לשאלות נפוצות
- אשך טמיר
- דלקת בבלוטת הערמונית
- סרטן הערמונית (פרוסטטה)
תוכן עניינים
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה

הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד