בטטה מבושלת היא מזון מזין וטעים שניתן לשלבו בתזונה בריאה. היא מקור מצוין לפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים שונים, כולל ויטמין A, ויטמין C, אשלגן ומנגן. ישנם מתכונים רבים עם בטטה כמו למשל בטטה בתנור, פירה בטטה, ואף ניתן לעשות קיש בטטה.
אין צריכה יומית מומלצת ספציפית לבטטות מבושלות, מכיוון שהיא תלויה בגילו, המין, המשקל ורמת הפעילות של האדם. עם זאת, שילוב של מגוון ירקות, כולל בטטה, בתזונה שלך יכול לספק יתרונות בריאותיים רבים.
מחקרים מסוימים מצביעים על כך שצריכת בטטות עשויה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות מסוימות, כגון השמנת יתר, סוכרת ומחלות לב. הם עשויים גם להיות בעלי תכונות אנטי דלקתיות ועשויות להיות מועילות לבריאות העצם.
חשוב לציין שבטטה אמנם יכולה להיות חלק מזין מתזונה בריאה, אך יש לצרוך אותה במתינות כחלק מתזונה מאוזנת כוללת. חשוב גם לשקול את אופן הכנתם, שכן הוספת תוספות עתירות שומן או עתירות סוכר יכולה לשלול חלק מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלהן.
בטטה מבושלת אחת בגודל בינוני מכילה כ-103 קלוריות, 2.3 גרם חלבון, 0.3 גרם שומן, 23.6 גרם פחמימות, 3.8 גרם סיבים תזונתיים ו-7.6 גרם סוכרים. הוא גם מספק למעלה מ-400% מהערך היומי המומלץ של ויטמין A וכמעט 50% מהצריכה יומית של ויטמין C.
בנוסף לחומרים המזינים הללו, בטטה היא גם מקור טוב לנוגדי חמצון, שיכולים לסייע בהגנה על תאי הגוף מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים. הם מכילים גם סוג של סיבים מסיסים הנקראים פקטין, שעשוי לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולשפר את בריאות המעיים.
ב-100 גרם בטטה מבושלת, עם קליפה, ללא תוספת שומן, עם מלח יש כ- 1.3 גרם חלבון!
ב-100 גרם בטטה מבושלת יש כ- 15.1 גרם פחמימות זמינות.
במאה גרם בטטה מבושלת, עם קליפה, ללא תוספת שומן, עם מלח יש כ- 76 קלוריות בממוצע.
מה זה ערך גליקמי?
האינדקס הגליקמי הוא מדד למהירות שבה מזון יעלה את רמת הסוכר בדם. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה יגרום לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם, בעוד שמזונות בעלי ערך גליקמי נמוך עשויים לקחת שעות או אפילו ימים עד שהם משפיעים על רמת הסוכר בדם.
חלבון: 1.360000014 גרם
סך שומן: 0.140000001 גרם
פחמימות זמינות: 15.10999966 גרם
אנרגיה: 76 ק"קל
סיבים תזונתיים: 2.5 גרם
אלכוהול: 0 גרם
סוכרים: 5.7 גרם
כולסטרול: 0 מ"ג
סך פולאט: 6 מק"ג
פולאט: 6 גרם
אבץ: 0.200000003 מ"ג
אשלגן: 229 מ"ג
נתרן: 272 מ"ג
סלניום: 0.2 מק"ג
סידן: 27 מ"ג
ברזל: 0.720000029 מ"ג
זרחן: 32 מ"ג
מגנזיום: 18 מ"ג
נחושת: 0.093999997 מ"ג
שומן רווי: 0.030999999 גרם
שומן חד בלתי רווי: 0 גרם
שומן רב בלתי רווי: 0.061000001 גרם
קרוטן: 9384 מק"ג
ויטמין (A -RAE): 782 מק"ג
ויטמין B1 (תיאמין): 0.056000002 מ"ג
ויטמין B2 (ריבופלאבין): 0.046999998 מ"ג
ויטמין B3 (ניאצין): 0.535000026 מ"ג
ויטמין B4 (כולין): 10.7 מ"ג
ויטמין (B6): 0.164000005 מ"ג
ויטמין (B12): 0 מק"ג
ויטמין (C): 12.69999981 מ"ג
ויטמין (D): 0 מק"ג
ויטמין (E): 0.930000007 מ"ג
ויטמין (K): 2.1 מק"ג
חומצה בוטירית (4:00): 0 גרם
חומצה קפרואית (6:00): 0 גרם
חומצה קפרילית (8:00): 0 גרם
חומצה קפרית (10:0): 0 גרם
חומצה לאורית (12:0): 0 גרם
חומצה מיריסטית (14:0): 0 גרם
חומצה פלמיטית (16:0): 0.030999999 גרם
חומצה פלמיטולאית (16:1): 0 גרם
חומצה סטיארית (18:0): 0 גרם
חומצה אוליאית (18:1): 0 גרם
חומצה לינוליאית (18:2): 0.061000001 גרם
חומצה לינולנית (18:3): 0 גרם
חומצה פרינרית (18:4): 0 גרם
חומצה גדולאית (20:1): 0 גרם
חומצה ארכידונית (20:4): 0 גרם
חומצה איקוסאפנטאנואית (20:5): 0 גרם
חומצה ארוסית (22:1): 0 גרם
חומצה דוקוסאהקסאנואית (22:6): 0 גרם
לחות: 79.62000275 גרם
חשוב לציין שמה שבריא עבור אדם כזה או אחר יכול להיות לא בריא לאחרים. דבר ראשון, מומלץ להתייעץ עם הרופא האישי או התזונאית האם בטטה מבושלת, עם קליפה, ללא תוספת שומן, עם מלח להיות כחלק מן התפריט השבועי שלכם או אולי החודשי ואין לראות בכתבה הזאת המלצה אם לצורך את המוצר או לא.
אנרגיה (קלוריות): 76 קק"ל
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה