גויאבה (Guava) ערכים תזונתיים ובריאותיים
גויאבה היא פרי טרופי שמקורו במרכז ודרום אמריקה. זהו מקור טוב לחומרים מזינים, כולל ויטמין C, סיבים תזונתיים ואשלגן.
חשוב לציין כי יש צורך במחקרים נוספים כדי להבין היטב את היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של גויאבה. כמו בכל מזון, עדיף לצרוך גויאבה במתינות כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת.
להלן שלושה עובדות תזונתיות עיקריות של פרי גויאבה טרי לא קלוף לפי 100 גרם:
גויאבה היא גם מקור טוב לחומרים מזינים אחרים, כולל ויטמין A, ויטמין E ומגנזיום. שימו לב שערכים אלו עשויים להשתנות מעט בהתאם לסוג הגויאבה הספציפי ואופן הכנתה.
ב-100 גרם גויאבה, טריה יש כ- 2.5 גרם חלבון!
ב-100 גרם גויאבה טריה יש כ- 8.9 גרם פחמימות.
במאה גרם גויאבה טריה יש כ- 68 קלוריות בממוצע.
מה זה ערך גליקמי?
האינדקס הגליקמי הוא מדד למהירות שבה מזון יעלה את רמת הסוכר בדם. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה יגרום לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם, בעוד שמזונות בעלי ערך גליקמי נמוך עשויים לקחת שעות או אפילו ימים עד שהם משפיעים על רמת הסוכר בדם.
חלבון: 2.549999952 גרם
סך שומן: 0.949999988 גרם
פחמימות זמינות: 8.920000076 גרם
אנרגיה: 68 ק"קל
סיבים תזונתיים: 5.400000095 גרם
אלכוהול: 0 גרם
סוכרים: 8.92 גרם
כולסטרול: 0 מ"ג
איזולאוצין: 0.093 גרם
סך פולאט: 49 מק"ג
פולאט: 49 גרם
היסטידין: 0.022 גרם
לאוצין: 0.171 גרם
ליזין: 0.072 גרם
ארגינין: 0.065 גרם
ציסטאין: 0 גרם
פנילאלנין: 0.006 גרם
מתיונין: 0.016 גרם
סרין: 0.075 גרם
טריפטופן: 0.022 גרם
תראונין: 0.096 גרם
טירוזין: 0.031 גרם
ואלין: 0.087 גרם
אבץ: 0.230000004 מ"ג
אשלגן: 417 מ"ג
נתרן: 2 מ"ג
סלניום: 0.6 מק"ג
סידן: 18 מ"ג
ברזל: 0.25999999 מ"ג
זרחן: 40 מ"ג
מגנזיום: 22 מ"ג
נחושת: 0.230000004 מ"ג
מנגן: 0.15 מ"ג
שומן רווי: 0.272000015 גרם
שומן חד בלתי רווי: 0.086999997 גרם
שומן רב בלתי רווי: 0.400999993 גרם
קרוטן: 374 מק"ג
ויטמין (A -RAE): 31 מק"ג
ויטמין B1 (תיאמין): 0.067000002 מ"ג
ויטמין B2 (ריבופלאבין): 0.039999999 מ"ג
ויטמין B3 (ניאצין): 1.083999991 מ"ג
ויטמין B4 (כולין): 7.6 מ"ג
ויטמין B5 (חומצה פנטותנית): 0.451 מ"ג
ויטמין (B6): 0.109999999 מ"ג
ויטמין (B12): 0 מק"ג
ויטמין (C): 228.3000031 מ"ג
ויטמין (D): 0 מק"ג
ויטמין (E): 0.730000019 מ"ג
ויטמין (K): 2.6 מק"ג
חומצה בוטירית (4:00): 0 גרם
חומצה קפרואית (6:00): 0 גרם
חומצה קפרילית (8:00): 0 גרם
חומצה קפרית (10:0): 0 גרם
חומצה לאורית (12:0): 0 גרם
חומצה מיריסטית (14:0): 0.018999999 גרם
חומצה פלמיטית (16:0): 0.228 גרם
חומצה פלמיטולאית (16:1): 0.005 גרם
חומצה סטיארית (18:0): 0.025 גרם
חומצה אוליאית (18:1): 0.082000002 גרם
חומצה לינוליאית (18:2): 0.287999988 גרם
חומצה לינולנית (18:3): 0.112000003 גרם
חומצה פרינרית (18:4): 0 גרם
חומצה גדולאית (20:1): 0 גרם
חומצה ארכידונית (20:4): 0 גרם
חומצה איקוסאפנטאנואית (20:5): 0 גרם
חומצה ארוסית (22:1): 0 גרם
חומצה דוקוסאהקסאנואית (22:6): 0 גרם
לחות: 80.80000305 גרם
חשוב לציין שמה שבריא עבור אדם כזה או אחר יכול להיות לא בריא לאחרים. דבר ראשון, מומלץ להתייעץ עם הרופא האישי או התזונאית האם גויאבה, טריה להיות כחלק מן התפריט השבועי שלכם או אולי החודשי ואין לראות בכתבה הזאת המלצה אם לצורך את המוצר או לא.
אנרגיה (קלוריות): 68 קק"ל
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים
הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד