סלמון הוא מזון על טעים ומזין שצבר פופולריות עצומה בשנים האחרונות. הוא עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים ונחשב לאחד המזונות הבריאים ביותר.
מאה גרם של סלמון מספק כמות עצומה של 20.7 גרם חלבון, החיוני לבנייה ותיקון של שרירים ורקמות. בנוסף, הוא מכיל שומנים בריאים כגון שומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים, כולל חומצות שומן אומגה 3, החיוניות לשמירה על בריאות המוח, הפחתת דלקות ושיפור בריאות הלב. חומצות שומן אומגה 3 ידועות כמפחיתות טריגליצרידים, מפחיתות לחץ דם ומקטינות את הסיכון למחלות לב.
סלמון הוא גם מקור מצוין לויטמיני B, כולל ויטמין B12, ניאצין וויטמין B6. ויטמינים אלו חיוניים להמרת מזון לאנרגיה, שיפור התפקוד הקוגניטיבי והפחתת הסיכון לדיכאון. יתרה מכך, סלמון מכיל ויטמין D, אשר ממלא תפקיד קריטי בשמירה על עצמות ושיניים חזקות.
לפי הערכים התזונתיים ל-100 גרם, הסלמון מכיל 208 קלוריות (אנרגיה), מה שהופך אותו למזון מצוין לאלו שעושים דיאטת הרזיה. יש לו גם כמות נמוכה של פחמימות, עם 1.15 גרם בלבד ל-100 גרם.
סלמון מכיל מינרלים חיוניים כמו סידן, אשלגן, זרחן וברזל. זה גם מקור טוב לאבץ, נחושת ומגנזיום, החיוניים לשמירה על מערכת חיסון בריאה.
על ידי צריכת 100 גרם סלמון, יכול לענות על חלק ניכר מהצרכים התזונתיים היומיומיים. זה כולל 38.5 מ"ג כולסטרול, 168.866 מ"ג אשלגן, 486.5 מ"ג נתרן ו-1.93 גרם חומצה פולית.
אם אתם תוהים כמה סלמון צריך לצרוך מדי יום, אזי הכמות המומלצת בדרך כלל היא 2-3 מנות בשבוע. כל מנה צריכה להיות בסביבות 100-150 גרם, תלוי בגיל, מגדר ורמת הפעילות.
אז קדימה, אל תוותרו היום על מנת סלמון, ועשו צעד לקראת חיים בריאים יותר.
מה זה ערך גליקמי?
האינדקס הגליקמי הוא מדד למהירות שבה מזון יעלה את רמת הסוכר בדם. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה יגרום לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם, בעוד שמזונות בעלי ערך גליקמי נמוך עשויים לקחת שעות או אפילו ימים עד שהם משפיעים על רמת הסוכר בדם.
חלבון: 20.7 גרם
סך שומן: 13.4 גרם
פחמימות זמינות: 1.15 גרם
אנרגיה: 208 ק"קל
אלכוהול: 0 גרם
סוכרים: 0.6 גרם
כולסטרול: 38.5 מ"ג
איזולאוצין: 1.028922018 גרם
פולאט: 1.93 גרם
היסטידין: 0.548297561 גרם
לאוצין: 1.763681193 גרם
ליזין: 1.776160976 גרם
ארגינין: 1.299556098 גרם
ציסטאין: 0.16055122 גרם
פנילאלנין: 0.853243902 גרם
מתיונין: 0.582629268 גרם
סרין: 0.913829268 גרם
טריפטופן: 0.223156098 גרם
תראונין: 1.0764 גרם
טירוזין: 0.749239024 גרם
ואלין: 1.110731707 גרם
אבץ: 0.299 מ"ג
אשלגן: 168.866 מ"ג
נתרן: 486.5 מ"ג
סידן: 10.614 מ"ג
ברזל: 0.82 מ"ג
זרחן: 158.252 מ"ג
מגנזיום: 17.369 מ"ג
נחושת: 0.222 מ"ג
שומן רווי: 5.15 גרם
שומן חד בלתי רווי: 6.275 גרם
שומן רב בלתי רווי: 3.086 גרם
ויטמין (A-IU): 272.963 יב"ל
ויטמין (A -RAE): 80.648 מק"ג
ויטמין B1 (תיאמין): 0.022 מ"ג
ויטמין B2 (ריבופלאבין): 0.097 מ"ג
ויטמין B3 (ניאצין): 4.555 מ"ג
ויטמין (B6): 0.268 מ"ג
ויטמין (B12): 3.146 מק"ג
ויטמין (C): 0 מ"ג
חומצה מיריסטית (14:0): 0.568 גרם
חומצה פלמיטית (16:0): 1.737 גרם
חומצה פלמיטולאית (16:1): 0.946 גרם
חומצה סטיארית (18:0): 0.577 גרם
חומצה אוליאית (18:1): 2.944 גרם
חומצה לינוליאית (18:2): 1.464 גרם
חומצה גדולאית (20:1): 1.452 גרם
חומצה איקוסאפנטאנואית (20:5): 0.568 גרם
חומצה ארוסית (22:1): 0.934 גרם
חומצה דוקוסאהקסאנואית (22:6): 0.828 גרם
לחות: 63.75 גרם
חשוב לציין שמה שבריא עבור אדם כזה או אחר יכול להיות לא בריא לאחרים. דבר ראשון, מומלץ להתייעץ עם הרופא האישי או התזונאית האם דג סלמון נורבגי פרוס/קפוא, בעשון מסורתי,תנובה להיות כחלק מן התפריט השבועי שלכם או אולי החודשי ואין לראות בכתבה הזאת המלצה אם לצורך את המוצר או לא.
אנרגיה (קלוריות): 208 קק"ל
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה
הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד