זיתים שחורים הם מאכל פופולרי ברחבי העולם, והם נחשבים למזון בריא. הם מכילים מגוון רחב של ערכים ותזונתיים בריאים ומזינים, כולל שומן, חלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
ב-100 גרם זיתים שחורים יש 0.879 גרם חלבון. זיתים הם מקור טוב לחלבון, אך הם אינם מהווים מקור מזון עיקרי לחלבון.
ב-100 גרם זיתים שחורים יש כ-105 עד 160 קלוריות בממוצע, שהם כ-40% מהקלוריות שיש ב-100 גרם בשר בקר טחון מבושל.
ב-100 גרם זיתים שחורים יש 3.05 גרם פחמימות בממוצע, שהם כ-6% מהפחמימות שיש ב-100 גרם לחם מחיטה מלאה.
ב-100 גרם זיתים שחורים יש 3 גרם בממוצע סיבים תזונתיים, שהם כ-10% מהצריכה היומית המומלצת של סיבים תזונתיים לאדם מבוגר.
התשובה לשאלה זו תלויה בסוג, גודל ודרך ההכנה של הזית. זיתים שחורים הם בדרך כלל גדולים יותר מאשר הזיתים הירוקים, ולכן הם שוקלים יותר.
בכללי, זיתים שחורים הם מקור טוב לוויטמינים A, E ו-K. בנוסף, זיתים שחורים מכילים כמות קטנה של ויטמינים B, C ו-D.
בכללי, זיתים שחורים הם מקור טוב למספר מינרלים חשובים כגון: אשלגן, סידן, ברזל ואבץ. בנוסף, זיתים שחורים מכילים כמות קטנה של מינרלים אחרים, כולל נתרן, סלניום, מגנזיום ונחושת.
בגדול, כן. זיתים שחורים מכילים בעיקר שומן חד בלתי רווי, שהוא סוג של שומן בריא. שומן חד בלתי רווי יכול לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
כמובן, חשוב לצרוך שומן באופן כללי במתינות. זיתים הם מקור טוב לשומן, אך יש לצרוך אותם בכמות קטנה כחלק מתזונה מאוזנת. הגבלו את צריכתכם ל-10-12 זיתים ביום עם תוספת מועטה של מלח.
מבחינת הערכים התזונתיים, אין הבדל גדול בין זיתים שחורים לזיתים ירוקים. שני סוגי הזיתים מכילים מגוון רחב של חומרים מזינים, כולל שומן, חלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
ההבדל העיקרי בין שני סוגי הזיתים הוא בצבעם. זיתים שחורים הם זיתים בוגרים, בעוד שזיתים ירוקים הם זיתים צעירים.
זיתים שחורים מכילים מעט יותר שומן מזיתים ירוקים, אך ההבדל הוא קטן. זיתים שחורים מכילים גם מעט יותר קלוריות מזיתים ירוקים, אך גם כאן ההבדל הוא קטן.
בסופו של דבר, הבחירה בין זיתים שחורים לזיתים ירוקים היא עניין של טעם. זיתים שחורים הם בדרך כלל בעלי טעם עשיר ומריר יותר מזיתים ירוקים, אשר הם בעלי טעם חמצמץ יותר.
מה זה ערך גליקמי?
האינדקס הגליקמי הוא מדד למהירות שבה מזון יעלה את רמת הסוכר בדם. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה יגרום לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם, בעוד שמזונות בעלי ערך גליקמי נמוך עשויים לקחת שעות או אפילו ימים עד שהם משפיעים על רמת הסוכר בדם.
חלבון: 0.879999995 גרם
סך שומן: 9.539999962 גרם
פחמימות זמינות: 3.059999943 גרם
אנרגיה: 105 ק"קל
סיבים תזונתיים: 3 גרם
אלכוהול: 0 גרם
סוכרים: 0 גרם
כולסטרול: 0 מ"ג
סך פולאט: 0 מק"ג
פולאט: 0 גרם
אבץ: 0.219999999 מ"ג
אשלגן: 8 מ"ג
נתרן: 735 מ"ג
סלניום: 0.9 מק"ג
סידן: 90 מ"ג
ברזל: 3.309999943 מ"ג
זרחן: 3 מ"ג
מגנזיום: 4 מ"ג
נחושת: 0.244000003 מ"ג
שומן רווי: 1.263000011 גרם
שומן חד בלתי רווי: 7.043000221 גרם
שומן רב בלתי רווי: 0.81400001 גרם
קרוטן: 227 מק"ג
ויטמין (A -RAE): 19 מק"ג
ויטמין B1 (תיאמין): 0.003 מ"ג
ויטמין B2 (ריבופלאבין): 0 מ"ג
ויטמין B3 (ניאצין): 0.032000002 מ"ג
ויטמין B4 (כולין): 9.2 מ"ג
ויטמין (B6): 0.01 מ"ג
ויטמין (B12): 0 מק"ג
ויטמין (C): 1.100000024 מ"ג
ויטמין (D): 0 מק"ג
ויטמין (E): 1.649999976 מ"ג
ויטמין (K): 1.4 מק"ג
חומצה בוטירית (4:00): 0 גרם
חומצה קפרואית (6:00): 0 גרם
חומצה קפרילית (8:00): 0 גרם
חומצה קפרית (10:0): 0 גרם
חומצה לאורית (12:0): 0 גרם
חומצה מיריסטית (14:0): 0 גרם
חומצה פלמיטית (16:0): 1.052999973 גרם
חומצה פלמיטולאית (16:1): 0.077 גרם
חומצה סטיארית (18:0): 0.210999995 גרם
חומצה אוליאית (18:1): 6.938000202 גרם
חומצה לינוליאית (18:2): 0.755999982 גרם
חומצה לינולנית (18:3): 0.057 גרם
חומצה פרינרית (18:4): 0 גרם
חומצה גדולאית (20:1): 0.028999999 גרם
חומצה ארכידונית (20:4): 0 גרם
חומצה איקוסאפנטאנואית (20:5): 0 גרם
חומצה ארוסית (22:1): 0 גרם
חומצה דוקוסאהקסאנואית (22:6): 0 גרם
לחות: 81.30000305 גרם
חשוב לציין שמה שבריא עבור אדם כזה או אחר יכול להיות לא בריא לאחרים. דבר ראשון, מומלץ להתייעץ עם הרופא האישי או התזונאית האם זיתים שחורים להיות כחלק מן התפריט השבועי שלכם או אולי החודשי ואין לראות בכתבה הזאת המלצה אם לצורך את המוצר או לא.
אנרגיה (קלוריות): 105 קק"ל
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים
הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד