דילוג לתוכן

פפאיה ערכים תזונתיים ובריאותיים

פפאיה (Papaya) היא פרי טרופי שמקורו במרכז ודרום אמריקה, אך כיום הוא גדל בחלקים רבים של העולם. זהו מקור מצוין לחומרים מזינים, כולל ויטמינים A ו-C, אשלגן וסיבים. במאמר זה, נחקור את היתרונות הרבים של שילוב פפאיה בתזונה בריאה.

ערכים תזונתיים של פפאיה

ערכים תזונתיים של פפאיה

כוס אחת של פפאיה (כ-140 גרם) מכילה בערך:

  • 59 קלוריות
  • 0.5 גרם שומן
  • 15 גרם פחמימה
  • 2 גרם סיבים
  • 1 גרם חלבון
  • 128 מיליגרם של ויטמין C (כ-213% מהערך היומי)
  • 1064 יחידות בינלאומיות של ויטמין A (כ-35% מהערך היומי)
  • 725 מיליגרם של אשלגן (כ-21% מהערך היומי)

10 יתרונות בריאותיים

papaya health benefits

להלן עשרה יתרונות בריאותיים פוטנציאליים של פפאיה:

  1. עשוי לשפר את העיכול: הפפאיה מכילה אנזים הנקרא פפאין, שיכול לעזור בפירוק חלבונים ולסייע בעיכול.
  2. עשוי להפחית דלקת: פפאיה היא מקור טוב לנוגדי חמצון, שעשוי לסייע בהפחתת הדלקת בגוף.
  3. עשוי לחזק את מערכת החיסון: הפפאיה עשירה בויטמין C, הידוע כתומך במערכת החיסון.
  4. עשויים לשפר את בריאות העור: נוגדי החמצון בפפאיה עשויים לסייע בהגנה על העור מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים, שעלולים להוביל להזדקנות מוקדמת.
  5. עשוי להוריד את לחץ הדם: כמה מחקרים העלו כי לפפאיה עשויה להיות השפעה של הורדת לחץ דם.
  6. עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב: נוגדי החמצון בפפאיה עשויים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב על ידי הגנה מפני מתח חמצוני.
  7. עשוי לשפר ריפוי פצעים: האנזימים בפפאיה עשויים לסייע בזירוז תהליך הריפוי של פצעים.
  8. עשוי לשפר את בריאות העיניים: פפאיה היא מקור טוב לויטמין A, שחשוב לשמירה על בריאות הראייה.
  9. עשוי להפחית את הסיכון לסרטן: כמה מחקרים העלו כי נוגדי החמצון בפפאיה עשויים להיות בעלי השפעה מגנה מפני סוגים מסוימים של סרטן.
  10. עשוי לשפר את בריאות העצמות: פפאיה היא מקור טוב לויטמין K, שחשוב לשמירה על בריאות העצמות.

חשוב לציין שדרושים מחקרים נוספים כדי להבין היטב את היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של פפאיה ולקבוע רמות צריכה מומלצות. כמו בכל מזון, חשוב לצרוך פפאיה במתינות כחלק מתזונה מאוזנת.

כמה פפאיה כדאי לאכול ביום?

הצריכה היומית המומלצת של פפאיה משתנה בהתאם לגיל, למין ולרמת הפעילות הגופנית שלכם. עם זאת, הנחיה כללית היא לצרוך ככוס פפאיה אחת ליום. כמות זו ניתן לאכול כחטיף או להוסיף לסלטים, שייקים או מנות אחרות. עדיף להתייעץ עם איש מקצוע רפואי או דיאטנית רשומה כדי לקבוע את הכמות המתאימה עבורך.

פירות דומים מבחינת ערכים תזונתיים

אם אינכם יכולים לצרוך פפאיה באופן קבוע עקב אלרגיות או הגבלות תזונתיות, ישנם פירות אחרים שיכולים לספק יתרונות דומים. אלה כוללים מנגו, קיווי וגויאבה. תמיד חשוב לדבר עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני ביצוע שינויים כלשהם בתזונה שלכם.

לסיכום

פפאיה היא פרי טרופי מזין וטעים המציע מגוון יתרונות בריאותיים רבים., ניתן להוסיף פפאיה לסלטים, שייקים ומנות פירות ים לטוויסט מזין וטעים. עם זאת, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע רפואי או דיאטן  קליני רשום לפני ביצוע שינויים משמעותיים בתזונה שלך.

מקורות מידע:

למידע נוסף על התוכן התזונתי של הפפאיה, בקר במאגר התזונתי הלאומי של USDA או באתר mayoclinic.org.

ערך תזונתי ל- 100 גרם

מה זה ערך גליקמי?

האינדקס הגליקמי הוא מדד למהירות שבה מזון יעלה את רמת הסוכר בדם. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה יגרום לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם, בעוד שמזונות בעלי ערך גליקמי נמוך עשויים לקחת שעות או אפילו ימים עד שהם משפיעים על רמת הסוכר בדם. 

חשוב לציין שמה שבריא עבור אדם כזה או אחר יכול להיות לא בריא לאחרים. דבר ראשון, מומלץ להתייעץ עם הרופא האישי או התזונאית האם להיות כחלק מן התפריט השבועי שלכם או אולי החודשי ואין לראות בכתבה הזאת המלצה אם לצורך את המוצר או לא.

ערך תזונתי ל- 100 גרם

אנרגיה (קלוריות): קק"ל

פחמימות: גרם
כולסטרול: גרם
שומן: גרם
סיבים תזונתיים: גרם
חלבון: גרם
שומן רווי: גרם
תכולת סוכר: גרם
הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד
מדפלוס (MedPlus)
Logo

הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד