דילוג לתוכן

האם משקה קפיר (פרו-ביוטי) בריא: כל הטענות בעד ונגד

2023-11-28

משקה קפיר הוא משקה חלב מותסס שצבר פופולריות בשנים האחרונות בשל היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו. זה נעשה על ידי הוספת גרגירי קפיר, שהם שילוב של חיידקים ושמרים, לחלב. החיידקים והשמרים מתסיסים את הלקטוז בחלב, וכתוצאה מכך משקה עשיר בפרוביוטיקה, או חיידקים מועילים. במאמר זה, נחקור את הטענות השונות שהועלו לגבי היתרונות הבריאותיים של קפיר והאם הוא באמת בריא או לא?

משקה פרו-ביוטי (קפיר) משפר את העיכול

אחת הטענות העיקריות על משקה קפיר היא שהוא יכול לשפר את העיכול. פרוביוטיקה, החיידקים המועילים המצויים בקפיר, נחשבים כמסייעים לשיפור העיכול ולהפחתת הסיכון לבעיות עיכול כגון עצירות, שלשולים ונפיחות. מחקרים מסוימים מצאו כי פרוביוטיקה יכולה לסייע בהפחתת חומרת ותדירות בעיות העיכול הללו, במיוחד אצל אנשים עם תסמונת המעי הרגיז (IBS). עם זאת, חשוב לציין שדרוש מחקר נוסף כדי להבין היטב את תפקידה של פרוביוטיקה בעיכול וכדי לקבוע אילו זנים ספציפיים של פרוביוטיקה הם היעילים ביותר.

מחזק את המערכת החיסונית

טענה נוספת שהועלתה לגבי משקה קפיר היא שהוא יכול לחזק את המערכת החיסונית. פרוביוטיקה נחשבת כמסייעת לחיזוק המערכת החיסונית על ידי הגברת ייצור הנוגדנים והפעלת תאי חיסון. מחקרים מסוימים מצאו כי פרוביוטיקה יכולה להפחית את השכיחות ומשך הזמן של זיהומים בדרכי הנשימה, כמו הצטננות, בילדים ובמבוגרים. עם זאת, חשוב לציין שהראיות התומכות בשימוש בפרוביוטיקה לבריאות מערכת החיסון אינן עקביות, ויש צורך במחקר נוסף כדי להבין היטב את היתרונות הפוטנציאליים שלהן.

משקה קפיר מסייע בירידה במשקל

ישנם אנשים הטוענים גם כי קפיר יכול לסייע בירידה במשקל בשל תכולת הקלוריות והשומן הנמוכה שלו, כמו גם יכולתו לשפר את העיכול ואת חילוף החומרים. עם זאת, קיימות ראיות מוגבלות התומכות בטענות אלו. בעוד שמחקרים מסוימים מצאו שלפרוביוטיקה עשויה להיות השפעה קטנה על הירידה במשקל, לא ברור אם זה נובע מהפרוביוטיקה עצמה או מגורמים אחרים, כמו שינויים בתזונה ובאורח החיים. כמו כן, חשוב לציין כי קפיר אינו פתרון קסם לירידה במשקל וכי יש לצרוך אותו כחלק מתזונה מאוזנת ואורח חיים פעיל.

מחזק את העצמות בגוף

טענה נוספת שהועלתה לגבי משקה קפיר היא שהוא יכול לשפר את בריאות העצם. קפיר הוא מקור טוב לסידן ומינרלים אחרים החשובים לבריאות העצם. מחקרים מסוימים מצאו כי פרוביוטיקה עשויה לעזור לשפר את צפיפות העצם ולהפחית את הסיכון לאוסטיאופורוזיס, במיוחד אצל נשים לאחר גיל המעבר. עם זאת, חשוב לציין שדרוש מחקר נוסף כדי להבין היטב את הקשר בין פרוביוטיקה לבריאות העצם וכדי לקבוע אילו זנים ספציפיים של פרוביוטיקה הם היעילים ביותר.

מפחית את הסיכון למחלות נפוצות

כמה מחקרים העלו כי קפיר עשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות מסוימות, כגון יתר לחץ דם, סוכרת וסרטן. עם זאת, חשוב לציין כי טענות אלו מבוססות על ראיות מוגבלות ולא חד משמעיות, ויש צורך במחקרים נוספים כדי להבין היטב את היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של קפיר.

לסיכום

בעוד שישנן כמה ראיות התומכות בטענות שהועלו לגבי היתרונות הבריאותיים של משקה קפיר, יש צורך במחקרים נוספים כדי להבין היטב את היתרונות והסיכונים הפוטנציאליים של משקה חלב מותסס זה. כמו בכל מזון או משקה, חשוב לצרוך קפיר במתינות ולדבר עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני הוספתו לתזונה.

כתבו תגובה

Leave a reply

מדפלוס (MedPlus)
Logo