בדיקת הולטר לב
מזה הולטר לב?
ההולטר לב (Holter ECG), הינו מכשיר לניטור (מוניטור) את קצב הלב, רישום ושמירה לאורך תקופת זמן מסויימת. ההולטר משמש כדי לזהות או לקבוע את הסיכוי להתרחשות של פעימות לב לא סדירות (הפרעות קצב).
משתמשים בהולטר לב כאשר בדיקת אלקטרוקרדיוגרמה רגילה א.ק.ג (ECG) אינה מספקת מספיק פרטים על מצב פעילות הלב. אם פעימות הלב הבלתי סדירות אינן שכיחות, ייתכן שיהיה צורך במוניטור לטווח ארוך, הנקרא מקליט אירועים, event monitor.
לאיזה צורך עושים בדיקת הולטר לב
הרופא עשוי להמליץ על הולטר לב כאשר ישנם, סימנים ותסמינים של קצב לב לא סדיר (הפרעת קצב), התעלפות בלתי מוסברת, או במצב לב המגביר את הסיכון להפרעות קצב. לפני שהנבדק מקבל מוניטור הולטר, הוא יעבור כמובן בדיקת א.ק.ג. א.ק.ג היא בדיקה מהירה וללא כאבים המשתמשת באלקטרודות המודבקות על בית החזה כדי לרשום ולתעד את קצב הלב בנקודת זמן מסויימת.
אם לנבדק הפרעות קצב לא תכופות, אז ייתכן בבדיקת-EKG רגילה לא נזהה אותן. מוניטור הולטר עשוי לזהות קצב לב לא סדיר שבדיקת הא.ק.ג הרגילה שלנו החמיצה, כי היא בודקת ומדפיסה את התוצאה בנקודת זמן ספציפית שבה בדקנו. אם ניטור הולטר סטנדרטי אינו לוכד דופק לא סדיר, ייתכן שהרופא המטפל ימליץ על מכשיר "מוניטור אירועים" כדי לתעד את פעימות הלב במשך מספר שבועות.
סיכונים
אין סיכונים משמעותיים שכרוכים בהרכבת מוניטור הולטר על הגוף. לחלק מהאנשים תהיה אי נוחות קלה או גירוי בעור במקום שבו הונחו האלקטרודות. מכשירי ההולטר אינם מושפעים, בדרך כלל, ממכשירי חשמל אחרים. אבל ישנם מכשירים מסויימים שעלולים לפגוע בתקשורת בין האלקטרודות של ההולטר לצג הרושם שלו. חולה המרכיב הולטר, כדאי לו להימנע מהפעולות הבאות: שימוש בסדינים חשמליים, סכיני גילוח חשמליים, מברשות שיניים חשמליות, מגנטים, גלאי מתכות, ותנורי מיקרוגל. כמו כן, מומלץ לשמור את הטלפונים הסלולריים ונגני המוזיקה הניידים במרחק של לפחות 15 ס"מ מצג ההולטר מאותה סיבה.
איך להתכונן?
הולטר מורכב בקליניקה, בפגישה מתואמת מראש. כדאי להתרחץ לפני הפגישה. לא ניתן להסיר את רוב המסכים ויש לשמור אותם יבשים ברגע שהניטור מתחיל. הרופא או הטכנאי ימקם את האלקטרודות על החזה. אלקטרודות אלו מזהות את פעימות הלב וכדאי מאוד ששטח ההדבקה יהיה נקי משיער על מנת שתהיה איכות רישום ומעקב יותר מדוייקת.
תיאום ציפיות
ההולטר נשאר בדרך כלל יום אחד עד יומיים והוא ירשום את פעימות הלב כל הזמן. ההולטר אינו כואב ואינו פולשני. ניתן להחביא את האלקטרודות והחוטים מתחת לבגדים. המכשיר נלבש על חגורה או יתחבר לרצועה סביב החזה או המותניים. חשוב מאוד להרכיב את ההולטר במהלך כל תקופת ההקלטה, אפילו בזמן השינה. מים עלולים להזיק למכשיר ההולטר. אין לשחות, להתקלח או להתרחץ במשך כל הזמן שהמטופל מרכיב אותו על הגוף.
חלק מהרופאים גם כן נותנים שאלונים מיוחדים כדי למלא אותם בתקופת הרכבת המכשיר. המטופל אמור לרשום, מתי, באיזה מצבים התרחשו המצבים הבאים: פלפטציות (דפיקות לב מהירות) או דילוג על פעימות לב, קוצר נשימה, כאבי חזה וסחרחורת.
תוצאות
הרופא, בד"כ קרדיולוג (מומחה למחלות לב), יבדוק את הרישומים ממכשיר ההולטר וידון עם המטופל לגבי הממצאים ותוכניות הטיפול. המידע המתקבל ממכשיר ההולטר יכול להנחות את הרופא ולעזור לו להחליט אם התרופות שהמטופל מקבל, מספיקות לטפל במחלות הלב שלו או שיש צורך בהערכה מחדש ושינויים בהתאם.
אם לא זוהו, הפרעות קצב במהלך היומיים של הרישום, ישנו סיכוי שהרופא יבקש לעבור לשימוש במכשיר הולטר אלחוטי או מוניטור אירועים event recorder, אשר שניהם, ניתן להרכיב לזמן ממושך יותר מהולטר רגיל וכך ניתן לכסות מרווחי זמן יותר ארוכים (שבועות) ומעלים את הסיכוי "לתפוס" אירוע לבבי חריג. ההולטר המקליט אירועים, כולל לחצן בידו של הנבדק, כך שהוא אמור ללחוץ מתי שהוא חש שינוי בקצב או פעילות הלב, והמכשיר מתחיל להקליט מיד את האירוע.
הידעתם שאולי מגיע לכם החזר כספי עד 70 אחוז מעלות הבדיקה באופן פרטי תוך 24 שעות בהתאם לפוליסת הביטוח בריאות שיש ברשותכם!
לבדיקת זכאות וזימון תור מהיר באופן פרטי, מלאו את הטופס:
אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום, במספר טלפון
03-7724273 או שלחו הודעת בוואטסאפ.
פענוח הולטר לב כמה זמן?
האם ניתן לעשות בדיקת הולטר לב באופן פרטי?
הולטר לב לאישה בהריון
הולטר לב לילדים
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה
הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד