
מדוע לערוך בדיקת אם אר אי (MRI) בטן ומערכת העיכול במכון פרטי?
ידוע הוא כי המתנה לצורך בדיקת MRI – אם אר אי בטן ומערכת העיכול גורמת לאנשים להמתין לה זמן רב ואף עד להמתנה של חצי שנה ומעלה.
מה אם כך אמורים לעשות מטופלים, אשר סובלים מתסמינים חשודים שונים וזקוקים לבדיקה דחופה?.
התשובה לכך היא: שיש היום אפשרות להזמין בדיקה במכון פרטי, בלי צורך להמתין בקלות ומהירות תוך קבלת יחס אישי תומך. באופן זה תוכלו לבחון מידית את מצב הבטן והעיכול שלכם, מבלי להמתין ולסבול מסימפטומים שונים או להיות מודאגים. זו חשובה מאוד מבחינה רפואית, ולכן יש לעשותה במהירות משום שהיא עלולה לגלות ממצאים חמורים, הדורשים טיפול מידי וכל המתנה עלולה להוות סיכון לבריאותכם.
הבדיקה עורכת בין 30-40 דקות ונעשית כאשר המטופל שוכב ולאחר שקיבל חומר ניגוד (גדוליניום לווריד). חומר זה מסייע באפיון הנגעים (אם יש כאלה שאינם ברורים) ולספק אינפורמציה על אספקת הדם שלהם- מידע העוזר לאפיין אותם.
זימון תור מהיר באופן פרטי
מלאו את הטופס:
מהי בדיקת אם אר אי (MRI ) בטן ודרכי עיכול?
MRI- אם אר אי בטן הנה בדיקת הדמיה אשר עושה שימוש בגלי רדיו ושדות מגנטיים כדי ליצור הדמיות פיזיקליות בלי קרינה, ביניהן הדמיה פיזיקלית של אברי הבטן.
הבדיקה מבוססת על השפעת השדה המגנטי על הפרודות שיש להן קשר למימן בגופנו. שינוי בהתנהגותן במגע עם שדה מגנטי מציג תמונה בהתאם לקשרים שלהן עם הרכבים אחרים. הבדיקה מאפשרת לראות את המבנה הפנימי של האיברים בתהליכים שפירים או ממריאים. היא מיועדת גם לאבחון ואפיון נגעים ברקמות הכבד, לבלב, טחול, אדרנלים, הכליות, יותרת הכליה ואברי האגן.
בדיקת MRI– אם אר אי בטן סורקת את הכבד, המעי הדק, דרכי המרה והלבלב ורצפת האגן.
MRI בטן ודרכי עיכול בודקת את הכבד, הלבלב ודרכי המרה
במסגרת בדיקת MRI- בטן ודרכי עיכול ניתן לאבחן גם מחלות כבד אשר בדיקות הדמיה אחרות כמו אולטרסאונד או CT לא מצליחות לאבחן במדויק. גם חולים לאחר הפיטיטיס ויראלית מסוג B ו-C (דלקת כבד נגיפית) עורכים את הבדיקה כדי לבחון האם יתגלו ממצאים כגידולים ממאירים מסוג הפטומה. מדובר על סרטן הכבד השכיח ביותר- קרצינומה של הכבד אשר נפוץ בקרב הסובלים ממחלת שחמת הכבד (צירוזיס).
MRI של הלבלב ודרכי המרה מאפשרת הדמיה של צינורות הלבלב והמרה, כאשר היא עושה שימוש טבעי בצינורות הללו לצורך הדמיה. הבדיקה נעשית ללא חומר ניגוד וללא רנטגן. היא מאפשרת מעקב אחר מחלות כרוניות כמו IPTM- בו צינור הלבלב מתרחב, מה שעלול בהמשך להתגלות של שינוי ממאיר הדורש מעקב.
במקרה כזה מופנים המטופלים לבדיקה אנדוסקופית פולשנית בשם ERCP.
אם אר איי- MRI בטן ומערכת העיכול- כליות !
בדיקת MRI- אם אר איי בטן ומערכת העיכול נעשית כהשלמה לבדיקות הדמיה קודמות וניתן לעשות אותה במכון פרטי במהירות וללא המתנה. היא נעשית באופן בו הנבדק נכנס למתקן שבו יש שדה מגנטי, והתמונה המתקבלת היא תוצאה של קליטת האנרגיה החוזרת מהרקמות השונות והאיברים לאחר החשיפה לשדה המגנטי.
רמת החשיפה ואיכותה משמשים אינדיקציה למצב הכליות ולעתים אף מוזרקים לנבדקים חומר בשם גדוליניום.