/
/
בדיקת מיפוי לב (SPECT) ספקט: במאמץ ומנוחה

בדיקת מיפוי לב (SPECT) ספקט: במאמץ ומנוחה

בדיקות מיפוי לב מיפוי לב ספקט (SPECT), או בשמן המדעי, בדיקות מאמץ גרעיניות, הידועות גם בשם הדמיית זלוף שריר הלב (MPI) או בדיקות מאמץ רדיונוקלידיות, הן סוג של בדיקה אבחנתית המשמשת להערכת תפקוד הלב ולזיהוי בעיות פוטנציאליות הקשורות ללב. הבדיקה משתמשת בכמות קטנה של חומר רדיואקטיבי, הנקרא "עוקב" (Tracer), המוזרק לזרם הדם כדי לסייע ביצירת תמונות של הלב. והן חלק ממס' בדיקות אשר נעזרות בטכנולוגיות single-photon emission computerized tomography) SPECT) לשם הערכת רקמות, עצמות ואיברי הגוף ע"י שימוש בחומר רדיואקטיבי וצילום הרקמות במצלמה 3D.

מהי המטרה של בדיקת מיפוי לב?

מיפוי ספקטרלי לב, הידוע גם בשם SPECT, היא טכניקת הדמיה לא פולשנית המאפשרת להעריך את זרימת הדם והתפקוד בלב. זה יכול לשמש כדי לקבוע את מידת זלוף הדם ולעזור בזיהוי אזורים של איסכמיה (הגבלה בזילוח דם לרקמה) או צלקת ברקמות שריר הלב, בנוסף לאבחון של מצבים שונים נוספים.

מהו מבחן מאמץ גרעיני?

בדיקה מיפוי לב ספקט

במהלך בדיקת מאמץ גרעיני, כמות קטנה של חומר מעקב רדיואקטיבי מוזרקת לזרם הדם של החולה. חומר הניגוד (מעקב) נספג בשריר הלב וניתן לראותו במצלמה מיוחדת המצלמת תמונות של הלב. המצלמה ממוקמת בדרך כלל מעל המטופל, והתמונות נלכדות בזמן שהמטופל שוכב.

התמונות מראות עד כמה הלב מתפקד במנוחה. לאחר מכן, המטופל מתבקש להתאמץ, בדרך כלל הליכה\ריצה על הליכון, כדי להגביר את קצב הלב. ככל שקצב הלב עולה, החומר נספג בשריר הלב בקצב מהיר יותר, מה שמאפשר למצלמה לצלם תמונות של הלב בזמן שהוא במתח (סטרס). זה עוזר לקבוע עד כמה הלב מתפקד במהלך פעילות גופנית.

לחלופין, אם מטופל אינו מסוגל להתאמץ, מסיבות של השמנת יתר, בעיות מפרקים, שברים וכו', ניתן להשתמש בתרופה הנקראת מרחיב כלי דם כדי לדמות פעילות גופנית ולהגביר את זרימת הדם ללב. זה מאפשר את אותה הערכה של תפקוד הלב במהלך פעילות גופנית מבלי לדרוש מהמטופל להתאמץ.

זימון תור מהיר באופן פרטי

להזמנת בדיקת מיפוי לב (SPECT) ספקט עוד היום, פשוט התקשרו למספר 03-772-42-73 או שלחו הודעת בוואטסאפ.

מלאו את הטופס:

מדוע מבוצע בדיקת מיפוי לב במאמץ (גרעיני)?

בדיקת מיפוי לב ספקט (SPECT) כלי אבחון לא פולשני בטוח ויעיל, המסייע באיתור ומניעה של מחלות לב, לרבות מחלת עורקים כליליים (CAD), על ידי הערכת יעילות הטיפול וגילוי מוקדם של מצבי לב (אי ספיקת). להלן ארבע סיבות עיקריות מדוע מבצעים מבחני מאמץ גרעיניים.

  1. כאבים בחזה: כאב בחזה יכול להיות סימפטום לבעיית לב, ובדיקת סטריס גרעינית יכולה לעזור לקבוע אם הכאב קשור לבעיית לב.
  2. אבחון מחלת עורקים כליליים: מחלת עורקים כליליים היא מצב שבו העורקים המספקים דם ללב נחסמים או עוברים היצרות מסויימת. בדיקת מיפוי לב, יכולה לסייע באבחון מצב זה על ידי הצגת אזורים בלב שאינם מקבלים מספיק דם.
  3. יעילות טיפול: אם מטופל אובחן עם בעיית לב, ניתן להשתמש בבדיקת מאמץ גרעינית כדי להעריך את יעילות הטיפול ולנטר כל שינוי לאורך זמן.
  4. הערכת הסיכון להתקף לב: בדיקת מאמץ גרעינית יכולה לסייע בזיהוי חולים שנמצאים בסיכון גבוה יותר ללקות בהתקף לב.

הכנה למבחן מיפוי לב (מאמץ גרעיני)

לפני הבדיקה, על המטופלים להימנע מקפאין למשך 24 שעות לפחות ולהימנע מאוכל ארבע-שש שעות לפני הבדיקה. מטופלים צריכים גם ליידע את הרופא שלהם אם הם בהריון או מניקים, יש להם היסטוריה של אסטמה, או יש להם אלרגיות כלשהן לתרופות או למאכלים מסויימים.

במהלך מבחן הלחץ הגרעיני

במהלך הבדיקה, המטופלים מתבקשים לשכב על שולחן בזמן שהחומר הרדיואקטיבי מוזרק לזרם הדם שלהם. לאחר מכן המטופל ינוח כ-30 דקות בזמן שהחומר נספג בשריר הלב. לאחר מכן המטופל נתבקש להתאמץ (הליכה -ריצה) על הליכון או יקבל תרופה לדמות פעילות גופנית (תרופה שגורמת ללב לפעול בעוצמה מוגברת). ככל שקצב הלב עולה, המצלמה תצלם תמונות של הלב, תהליך שנמשך כ-15-30 דקות.

לאחר מבחן הלחץ הגרעיני

לאחר הבדיקה, המטופלים יכולים לחזור לפעילותם הרגילה. החומר הרדיואקטיבי יעזוב את הגוף באופן טבעי לאורך זמן, ולרוב לא יהיו תופעות לוואי. הרופא המטופל (קרדיולוג) יבדוק את התמונות וידון עם המטופל בתוצאות הבדיקה.

פינת הידעתם? 10 עובדות ומספרים על הלב ורפואה גרעינית:

  1. הלב הוא שריר ששוקל כ-250-300 גרם בממוצע אצל מבוגרים.
  2. הלב פועם כ-100,000 פעמים ביום, ומזרים 7,000-8,000 ליטר דם דרך הגוף.
  3. הלב מורכב מארבעה חדרים: הלב מחולק לצד ימין וצד שמאל. כל צד מורכב מחדר (ventricle) ומעלייה (או פרוזדור; atrium); בסך-הכול, שני חדרים ושתי עליות (ויקיפדיה).
  4. הצד הימני של הלב מזרים דם נטול חמצן לריאות, בעוד הצד השמאלי מזרים דם מחומצן לשאר הגוף.
  5. ללב יש מערכת חשמלית משלו, השולטת בקצב הלב ומבטיחה שחדרי הלב מתכווצים בסדר הנכון.
  6. הלב מוקף בשק הנקרא קרום הלב, שעוזר להגן עליו מפני זיהום וטראומה.
  7. מחלות לב הן גורם התמותה המוביל בעולם, המהווה כ-18.56 מיליון מקרי מוות בשנה (מקור המידע: IHME).
  8. פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה והימנעות מטבק וצריכת אלכוהול מופרזת יכולים להפחית את הסיכון למחלות לב.
  9. החשיפה לקרינה מהדמיה ברפואה גרעינית דומה לזו של צילום רנטגן אבחנתי.
  10. הדמיה של רפואה גרעינית יכולה לשמש גם כדי להעריך את היעילות של טיפולי לב, כגון ניתוח מעקפים או סטטינג.

הידעתם שאולי מגיע לכם החזר כספי עד 70 אחוז מעלות הבדיקה מיפוי לב (SPECT) ספקט באופן פרטי תוך 24 שעות בהתאם לפוליסת הביטוח בריאות שיש ברשותכם!

סיכונים ומגבלות של מבחן מאמץ גרעיני

הסיכונים הכרוכים במבחני מאמץ גרעיניים הם מינימליים. כמות הקרינה בה נעשה שימוש בבדיקה קטנה מאוד, והסיכון לחלות בסרטן מהחשיפה לקרינה נמוך מאוד עד אפסי.

בנוסף לבדיקת מיפוי לב (SPECT) ספקט, ניתן לעשות מגוון בדיקות דימות אחרות, כולל שירות הזמנת תורים דחופים, כך שתוכלו לבצע את כל הבדיקות שלכם במהירות.

תוכן עניינים

מוקד זימון תורים דחוף ל-מיפוי לב (SPECT) ספקט באופן פרטי

שירותי רפואה פרטיים VIP

הכוונה רפואית אישיתי מהמומחים המובילים בישראל בשת״פ עם מד פלוס - קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, מעבדה עד הבית, משלוח תרופות באופן מהיר עד הבית ועוד..

שירותי רפואה פרטיים VIP

הכוונה רפואית מקצועית ואישית מהשורה הראשונה דרך מד +. קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, שירותי מעבדה ומשלוח תרופות ועוד.

מד+ שירותי רפואה מתקדמים

אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום!
מספר טלפון 054-589-5299 או שלחו הודעת בוואטסאפ.

מלאו את הטופס:

מדפלוס (MedPlus)
Logo