מחקר של אוניברסיטת חיפה מצא: כ-60% מהאזרחים שאינם תושבי עוטף עזה וערים נוספות שנפגעו, ואין להם בני משפחה שנפגעו, נרצחו או נחטפו, פיתחו הפרעת דחק אקוטית (PTSD) חריפה מאז 7 באוקטובר. מדובר באחוז הגבוה ביותר מכל מלחמות ישראל.
מבדיקה שערכו לאחרונה איגוד רופאי הילדים ועמותת "גושן" לבריאות ורווחת הילד בקהילה, הרוב המוחלט של ילדי ישראל – 83% מתמודדים מאז 7 באוקטובר עם מצוקה רגשית, אך רק מעטים מתוכם מקבלים סיוע נפשי. כשמדובר בישובי קו העימות, המצב גרוע עוד יותר – 93%.
הבעיה היא שהמערכת הציבורית, אשר מספקת שירות טוב ואמין תחומי רפואת המשפחה, מחלות כרוניות ואקוטיות, אינה נותנת מענה הולם של ייעוץ פסיכולוגי ופסיכיאטרי כשאנו צריכים אותו. במיוחד היום בתקופת המלחמה, כאשר קווי התמיכה של הקופות ושל הארגונים החברתיים שעוסקים בכך קורסים מעודף הפניות של עשרות אלפי הפונים.
המועצה הלאומית לפוסט טראומה שבמשרד הבריאות ממליצה באתר שלה (מעודכן לנובמבר 2023), על הצעדים הבאים להתמודדות עם טראומה, החל מ-48 שעות אחריה –
כלומר, נוצר גלגל חוזר, כשנכנסנו לאתר משרד הבריאות והוא מפנה אותנו לחפש ייעוץ וטיפול מקצועי בעצמנו.
בתחום בריאות הנפש אנו נופלים בין הכיסאות. אך ברווח שבין מה שניתן בבתי החולים, בקופות החולים ובחברות ביטוח הבריאות הפרטי, נכנס גורם חדש יחסית הנותן מענה מהיר, אמין ומקצועי – כתבי השירות.
כתב שירות הוא התחייבות של גוף ביטוחי מוכר, לתת מענה רפואי אמין, מהיר ומקצועי של רופאים, מכונים ומטפלים – לא רק בתחום בריאות הנפש, אלא בתחומי רפואה רבים ומגוונים.
כדי ללמוד עוד על הפתרון של כתבי שירות, הירשמו לוובינר – מפגש זום הנותן מידע שלם ועדכני בנושא, בו תשמעו כיצד תוכלו לקבל מענה רפואי מהיר ומקצועי – גם בתחומי בריאות הנפש. המרצה – עדן מימון, מומחה לביטוחי בריאות וביטוח פנסיוני.
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים
הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד