ברוקולי (Broccoli) ערך תזונתי
ברוקולי הוא ירק מזין שעשיר בכמה רכיבים תזונתיים חשובים, כולל ויטמין C, ויטמין K וסיבים תזונתיים. הוא גם מקור טוב למספר מינרלים, כולל אשלגן ומנגן. בנוסף לחומרים מזינים אלו, הברוקולי מכיל גם כמויות קטנות של ויטמינים ומינרלים אחרים, כמו ויטמין A, סידן וברזל.
כן, ב-100 גרם ברוקולי לא מבול יש 2.81 גרם חלבון.
ב-100 גרם ברוקולי יש 4 גרם פחמימות זמינות.
צריכת של 100 גרם ברוקולי טרי שווה ערך ל- 34 קלוריות.
ישנם מספר יתרונות בריאותיים הקשורים לצריכת ברוקולי. לדוגמה, ברוקולי הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בתמיכה בבריאות מערכת העיכול ועשויים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול. ויטמין C בברוקולי עשוי גם לסייע בחיזוק המערכת החיסונית ולהגן מפני סוגים מסוימים של סרטן. כמה מחקרים הציגו שברוקולי עשוי להיות מועיל לבריאות הלב, מכיוון שהוא מכיל תרכובות שעשויות לסייע בהפחתת דלקת והורדת לחץ דם.
בסך הכל, שילוב של ברוקולי בתזונה שלך יכול להיות בחירה בריאה, מכיוון שהוא ירק מזין שעשיר בכמה רכיבים תזונתיים חשובים ועשוי להציע מגוון יתרונות בריאותיים. עם זאת, חשוב לזכור לאכול מגוון ירקות כחלק מתזונה מאוזנת, במקום להסתמך על כל מאכל אחד כמקור עיקרי לחומרים תזונתיים.
מה זה ערך גליקמי?
האינדקס הגליקמי הוא מדד למהירות שבה מזון יעלה את רמת הסוכר בדם. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה יגרום לעלייה מהירה של רמת הסוכר בדם, בעוד שמזונות בעלי ערך גליקמי נמוך עשויים לקחת שעות או אפילו ימים עד שהם משפיעים על רמת הסוכר בדם.
חלבון: 2.819999933 גרם
סך שומן: 0.370000005 גרם
פחמימות זמינות: 4.039999962 גרם
אנרגיה: 34 ק"קל
סיבים תזונתיים: 2.599999905 גרם
אלכוהול: 0 גרם
פרוקטוז: 0.68 גרם
סוכרים: 1.7 גרם
כולסטרול: 0 מ"ג
איזולאוצין: 0.079 גרם
סך פולאט: 63 מק"ג
פולאט: 63 גרם
היסטידין: 0.059 גרם
לאוצין: 0.129 גרם
ליזין: 0.135 גרם
ארגינין: 0.191 גרם
ציסטאין: 0.028 גרם
פנילאלנין: 0.117 גרם
מתיונין: 0.038 גרם
סרין: 0.121 גרם
טריפטופן: 0.033 גרם
תראונין: 0.088 גרם
טירוזין: 0.05 גרם
ואלין: 0.125 גרם
אבץ: 0.409999996 מ"ג
אשלגן: 316 מ"ג
נתרן: 33 מ"ג
סלניום: 2.5 מק"ג
סידן: 47 מ"ג
ברזל: 0.730000019 מ"ג
זרחן: 66 מ"ג
מגנזיום: 21 מ"ג
נחושת: 0.048999999 מ"ג
מנגן: 0.21 מ"ג
שומן רווי: 0.039000001 גרם
שומן חד בלתי רווי: 0.011 גרם
שומן רב בלתי רווי: 0.037999999 גרם
קרוטן: 361 מק"ג
ויטמין (A -RAE): 31 מק"ג
ויטמין B1 (תיאמין): 0.071000002 מ"ג
ויטמין B2 (ריבופלאבין): 0.116999999 מ"ג
ויטמין B3 (ניאצין): 0.638999999 מ"ג
ויטמין B4 (כולין): 18.7 מ"ג
ויטמין B5 (חומצה פנטותנית): 0.573 מ"ג
ויטמין (B6): 0.174999997 מ"ג
ויטמין (B12): 0 מק"ג
ויטמין (C): 89.19999695 מ"ג
ויטמין (D): 0 מק"ג
ויטמין (E): 0.779999971 מ"ג
ויטמין (K): 101.6 מק"ג
חומצה בוטירית (4:00): 0 גרם
חומצה קפרואית (6:00): 0 גרם
חומצה קפרילית (8:00): 0 גרם
חומצה קפרית (10:0): 0 גרם
חומצה לאורית (12:0): 0 גרם
חומצה מיריסטית (14:0): 0.001 גרם
חומצה פלמיטית (16:0): 0.028999999 גרם
חומצה פלמיטולאית (16:1): 0 גרם
חומצה סטיארית (18:0): 0.006 גרם
חומצה אוליאית (18:1): 0.01 גרם
חומצה לינוליאית (18:2): 0.017000001 גרם
חומצה לינולנית (18:3): 0.021 גרם
חומצה פרינרית (18:4): 0 גרם
חומצה גדולאית (20:1): 0 גרם
חומצה ארכידונית (20:4): 0 גרם
חומצה איקוסאפנטאנואית (20:5): 0 גרם
חומצה ארוסית (22:1): 0 גרם
חומצה דוקוסאהקסאנואית (22:6): 0 גרם
לחות: 89.30000305 גרם
חשוב לציין שמה שבריא עבור אדם כזה או אחר יכול להיות לא בריא לאחרים. דבר ראשון, מומלץ להתייעץ עם הרופא האישי או התזונאית האם ברוקולי, טרי להיות כחלק מן התפריט השבועי שלכם או אולי החודשי ואין לראות בכתבה הזאת המלצה אם לצורך את המוצר או לא.
אנרגיה (קלוריות): 34 קק"ל
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה
הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד