/
/
צרידות (Hoarseness): גורמים עיקריים ואילו טיפולים טיפולים קיימים

צרידות (Hoarseness): גורמים עיקריים ואילו טיפולים טיפולים קיימים

צרידות היא מצב בו מתרחש שינוי בעוצמתו או בגובהו של הקול. לקול צרוד יתווסף בדרך כלל מרכיב רועד של טונים נמוכים, שיגרום לו להישמע מחוספס ומתאמץ, או להיות נתון לשינויי עוצמה וגובה. שינויים אלו נגרמים על ידי הפרעות המתפתחות על מיתרי הקול.

הקול האנושי מופק כאשר אוויר מהריאות מרטיט את מיתרי הקול. נפיחות, יבלות, דלקת  או כל הפרעה אחרת על מיתרי הקול מפריעים לתנועה שלהם. כך הם גורמים לשינויים באיכות הקול, אותם אנחנו מזהים כצרידות.

8 גורמים עיקריים לצרידות

הפרעות באיכות הקול וצרידות עלולים להיגרם על ידי מספר מצבים:

  1. דלקת לוע – דלקת לוע היא ללא ספק הגורם מס' 1 לצרידות. גם הצטננות חזקה או דלקת בדרכי הנשימה עלולות לגרום לצרידות ולשינויים במיתרי הקול, הנובעים מהצורך להתאמץ יותר בעת הדיבור.
  2. שימוש לא נכון – הפעלת לחץ על מיתרי הקול כמו למשל בעת ניסיון לנהל שיחה במקום הומה, או מתן הרצאה ארוכה ללא סיוע של מערכת הגברה, עלולה לגרום לשינויים במיתרי הקול ולצרידות.
  3. נגעים שפירים – הרגלי דיבור לא נכונים עלולים להביא להיווצרותם של קשריות, פוליפים או ציסטות. אלה הן מעין יבלות הנמצאות על מיתרי הקו ומפריעות לתנועתם התקינה. ציסטות ופוליפים עלולים להופיע גם אצל אנשים בעלי הרגלי דיבור נכונים בריאים.
  4. שטף דם – במקרים בהם הקול נעלם לחלוטין, לאחר צעקות או שימוש ממושך בקול חזק, ככל הנראה מדובר בדימום. במצב זה מתפקע אחד מכלי הדם על פני השטח של מיתרי הקול. שטף דם נחשב למצב חירום הדורש פנייה מידית לרופא אף אוזן גרון.
  5. ריפלוקס קיבתי וושטי – ריפלוקס קיבתי וושטי הוא מצב שבו חומצות מהקיבה עולות אל צינור הבליעה ופוגעות במיתרי הקול.
  6. עישון – אוכלוסיית המעשנים היא האוכלוסייה המועדת ביותר לפתח סרטן במיתרי הקול. למעשנים המצטרדים לפתע ללא סיבה, מומלץ לפנות מהר ככל האפשר לבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון.
  7. הפרעות נוירולוגיות –פרקינסון, שבץ, או מחלות אחרות עלולות לגרום לשיתוק של מיתרי הקול ולגרום לקול להפוך לחלש ומתנשף. אם המצב נמשך יותר משלושה חודשים, מומלץ לפנות לניורולוג מומחה.
  8. גורמים נוספים – גורמים כמו אלרגיות, שינויים בתפקוד בלוטת התריס, פגיעה בקופסת הקול ולפעמים גם הופעת המחזור החודשי, עלולים גם הם להיות הסיבות לצרידות.

זימון תור לאבחון וטיפול מהיר באופן פרטי

זימון תור מהיר באופן פרטי

אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום, במספר טלפון 03-772-42-73 או שלחו הודעת בוואטסאפ.

איך מטפלים בצרידות?

הטיפול בצרידות תלוי כמובן בגורם לצרידות. דלקות בלוע מטופלות בדרך כלל בתרופות אנטיביוטיות. במקרי חירום או במקרים בהם קיים צורך להשתמש בקול בדחיפות, ניתן לטפל גם באמצעות סטרואידים.

צרידות הנגרמת כתוצאה משימוש לא נכון בקול תטופל על ידי מנוחה. יבלות או פוליפים ניתן להסיר באמצעות אנדוסקופיה, או במקרה של בצקת חמורה, על ידי לייזר. גם גידולים סרטניים על מיתיר הקול מוסרים על ידי לייזר.

טיפולים אלטרנטיביים לצרידות

תרופות סבתא ידועות לצרידות הן תערובת של בצל ודבש, או שתייה של מיץ לימון סחוט טרי.

 

שירותי רפואה פרטיים VIP

הכוונה רפואית אישיתי מהמומחים המובילים בישראל בשת״פ עם מד פלוס - קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, מעבדה עד הבית, משלוח תרופות באופן מהיר עד הבית ועוד..

שירותי רפואה פרטיים VIP

הכוונה רפואית מקצועית ואישית מהשורה הראשונה דרך מד +. קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, שירותי מעבדה ומשלוח תרופות ועוד.

מד+ שירותי רפואה מתקדמים

אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום!
מספר טלפון 054-589-5299 או שלחו הודעת בוואטסאפ.

מלאו את הטופס:

מדפלוס (MedPlus)
Logo