אחת המחלות שאיתן קשה מאוד להתמודד ולרוב אין טיפול שפותר את הבעייה הוא הדיכאון. זוהי מגיפה של העידן המודרני איתה מתמודדים מליוני אנשים ברחבי העולם.
במהלך מגפת קורונה ישנה עלייה דרמטית בשיעור הסובלים מדיכאון וזאת מכמה סיבות:
- איבוד מקום העבודה
- סגר אורך בבית
- בידוד מבני משפחה וחברים
דיכאון קורונה וכללי?
דיכאון היא בעיה נפשית אשר לרוב מתאפיינת שמצב רוח ירוד, חוסר תאבון, דכדוך, אי רצון לקום מן המיטה, עצב ועוד.. ההגדרה הקלינית היא מצב רוח חמור לאורך זמן רב ולפי הגדרה זאת התסמינים יהיו חמורים יותר כמו חוסר עניין בחיים, איבוד אנרגיה, חוסר שינה ועד לאי אפשרות תפקוד כלל ויכול להגמר בסכנת חיים.
לצערנו רוב האנשים אשר סובלים מדיכאון כיום אינם פונים לטיפול כלל ואם פונים אזי בשלב מאוחר מאוד. בנוסף פעמים רבות הטיפול שהם מקבלים הוא חלקי ולקוי שאינו פותר את הבעייה.
בשנה קלנדרית מתים ממחלת הדיכאון כמיליון אנשים בעולם ואף יותר.
חשוב להבין – דיכאון יכולה להיות מחלה כרונית!
לפי הסטטיסטיקה, בחודשי מגפת הקורונה ביפן יותר אנשים התאבדו מאשר נפטרו מן הנגיף.
איך מטפלים במחלת הדיכאון?
קודם כל והכי חשוב הוא לפנות לטיפול ולא לחכות, דבר שני הוא למצוא את המקום שבאמת יעזור לכם לטפל במחלה. כיום ניתן לאבחן את המחלה ולמצוא לה טיפול ואף לרפא אותה.
תרופות נגד דיכאון:
לעתים ניתן לפתור את בעיית הדיכאון בדרכים כאלו ואחרות כמו מנוחה, שינוי אורך חיים, טיול וכו.. אך לרוב הטיפול הוא תרופתי.
אחד הכדורים שאותם נוטלים להתמודדות עם הדיכאון הוא לוסטרל אשר מטפל בדיכאון באופן ממוקד באמצעות העלאמת רמת הסטרוטונין במוח החולה. כאשר רמת הסטרונין עולה לרמה הנדרשת הדיכאון לרוב יעלם.
חשוב לדעת, תרופות נגד דיכאון יכולות לפתור התפרצויות דכאון עתידיות וחשוב מאוד להתייעץ עם רופא לפני נטילת כדורים אלו.
לרוב נוטלים את הכדור פעם אחת ביום ותלוי במרשם אותו נתן הרופא, המינון לרוב משתנה בין 50 ועד 200 מ"ג ביום. ואת השינוי לרוב מתחיל תוך שבוע ואחרי חודש מצב הדיכאון יהיה טוב יותר בהרבה ממה שהיה לפני.
לכדור הלוסטרל כמעט ואין תופעות לוואי מה שהופך את התרופה לפופולרית מאוד ולטוחה לשימוש. הלוסטרל אינו גורם להתמכרות או לעלייה דרמטית במשקל. ובכל זאת יש לה תופאות לוואי כמו איבוד תאבון, עייפות ולעתים קושי להרדם.
בריאות הנפש קופת חולים:
במסגרת רפורמה ממשלתית שירותי בריאות הנפש עברו לאחריות קופות החולים.
מבוטחים בקופות החולים מכבי זכאים לשירותי בריאות נפש אצל מטפלים מוסמכים אשר עובדים בשיתוף עם הקופה. למידע נוסף ניתן להתקשר לטלפון 3555*
אם אתם מבוטחי קופת חולים מאוחדת ניתן להתקשר בטלפון 3833* ולקבל פגישת מיון ראשונית אצל פסיכיאטר או פסיכולוג במרפאת בריאות הנפש של הקופה. ניתן גם לפנות למזכירות בקופה הקרובה לביתכם.
קופת חולים כללית מעניקה למבוטחיה שירותי בריאות הנפש ואין צורך בהפנייה. טלפון ליצירת קשר 2700*
חשוב לדעת – הכתבה היא לא המלצה ליטול כדורים או ייעוץ לטיפול במחלת הדיכאון. חובה לפנות לקבלת טיפול ומרשם מרופא מומחה.