מה אפשר לעשות עם קליפות תפוז? בפעם הבאה שתקלפו תפוז, במקום לזרוק את הקליפה לפח מאוד מומלץ לעשות בה שימוש! הידעתם שאפשר להשתמש בקליפת תפוז למגוון מטלות ביתיות, לטיפול מופלא בעור, להלבין שיניים, להעלים ריחות ועוד הרבה יותר?! בכתבה נפרט על לפחות 20 שימושים שתוכלו לעשות עם קליפת התפוז.
15 דברים שאפשר לעשות עם קליפות תפוז

מה עושים עם קליפות תפוז?
להבעיר אש בקלות
️יוצאים לפיקניק או לשבת ליד מדורה?
אם תקחו קליפות תפוזים ותייבשו אותם כמה שעות ולאחר מכן תוכלו בעזרתן להדליק בקלות מדורה או מנגל בלי להשתמש בחומרי בעירה כימיים.
בזכות השמנים בקליפות התפוזים הן נדלקות מאוד מהר ומחזיקות זמן רב יותר מנייר לדוגמא.
תוספת מעולה לאמבטיה
מה יותר כייף מלשבת או לשכב בתוך אמבטיה חמה אחרי יום ארוך?
אם תקחו כמה קליפות תפוז ותוסיפו למים זה יהפוך את האמבטיה למרגיעה עוד יותר, ריח הדרים מעורר שחרור של כימיקלים מרגיעים במוח ועוזר להרפות את השרירים.
נוסיף רק שנשימה של שמן אתרי תפוז מורידה את רמות הקורטיזול ב-84%.
ריח רע מהנעליים – הסוף!
אתם אוהבים לרוץ? או לעשות כל ספורט אחר? ורוצים למנוע את הריחות הלא נעימים מהנעל בדרך טבעית?
כל שעליכם לעשות הוא להניח כמה חתיכות של קליפת תפוז (הצד הלבן פונה כלפי מטה) בתוך הנעליים ללילה או 2.
הקליפה תספוג ריח ולחות כמו ספוג, ובנוסף תשחרר ארומה הדרים נעימה.
הלבנת שיניים בקלות ובזול
בודאי שמעתם או אולי אף השתמשתם בערכות הלבנה יקרות כדי שהשיניים שלכם יהיו זוהרות ולבנות.
במקום זאת, שפשפו את החלק הלבן של קליפת תפוז על השיניים למשך 15 שניות.
הפילינג מכיל תרכובת שמעלימה כתמים מהשיניים מבלי לפגוע באמייל.
הגנה על צמחים מפני חתולים
יש לכם חתול בבית ואתם רוצים לשמור על העציצים?
פזרו כמה קליפות תפוזים על גבי האדמה בתוך העציץ פעם בשבוע.
ריח ההדרים עז מדי עבור חוש הריח של החתול, כך שהחתלתול החמוד שלכם יעדיף להמנע ממגע עם האדמה.
✨ עור זוהר ובריא בכל מזג אוויר
אם מזג האוויר היבש הותיר את העור שלכם נראה ״עייף״ או יבש, כל מה שעליכם לעשות הוא מסכת הפנים הבאה – מגרדים קליפת תפוז ומערבבים אותה עם מעט מיץ הפרי ורבע כוס שמן קנולה.
שפשפו את התערובת על הפנים והניחו לדקה אחת, ולאחר מכן שטפו במים את הפנים. פיסות קליפת התפוז מקרצפות בעדינות עור ״מת״, והשמן מוסיף לחות.
לויטמין C אשר נמצא בתפוזים ובפירות הדר בפרט ישנם סגולות רבות מאוד ואם תצרכו כמה שיותר פירות הדר זה רק מבורך, בתנאי שאין לכם אלרגיה או כל בעיה רפואית אחרת.
התוצאה: זוהר בריא.
להעלים כתמים במיקרוגל
נמעס לכם לקרצף את כתמי הרוטב המיובשים מהמיקרוגל? יש לנו פתרון פשוט מאוד!
הוסיפו קליפות מ-4 תפוזים לקערה המתאימה למיקרוגל, מלאו במים וחממו במשך 5 דקות. אדי המים + וחומצת מהקליפות ימיסו את הכתמים ותוכלו לנגב את הכל בקלות. אפשר לעשות את הפעולה גם עם קליפות לימונים אם אין לכם תפוז.
זבובים בבית? הפתרון היעיל ביותר
ודאי נתקלתם לא פעם אחת בזבובים קטנים מזמזמים במטבח, וחשבתם איך אפשר לתפוס אותם?
הפתרון מאוד פשוט. ראשית, קחו מיכל יוגורט גדול, קליפת תפוז, פטיש ומסמר.
בעזרת המסמר והפטיש, חוררו בזהירות חורים במכסה של מיכל היוגורט. מניחים את קליפת התפוז בפנים, מצמידים את המכסה ומשאירים אותו במקום שבו הזבובים נוטים להתאסף.
הריח המתוק של התפוז ימשוך את זבובי הפירות, ויוביל אותם לזחול פנימה – אבל הם לא יוכלו לעוף החוצה דרך החורים הזעירים.
לאחר זמן מה תקחו את המיכל ותשחררו את כל הזבובים רחוק מביתכם.
מטבח נקי בדרך הטבעית
נמאס לכם להשתמש בחומרי ניקוי רעילים שגורמים כאב ראש?
כל מה שעליכם לעשות הוא לקחת בקבוק והוסיפו לתוכו קליפת תפוז, וכוס וחצי חומץ לבן.
סגרו היטב למשך שבועיים, ולאחר מכן הוסיפו כוס מים לתוך בקבוק הריסוס.
חומצת הלימון של קליפת התפוז תפרק את השומן בזמן שהחומץ יחטא כדי לגרום להכל לנצנץ.
מרגיעים לאחר עקיצת יתושים
בפעם הבאה שתעקצו על ידי יתוש, כל שעליכם לעשות הוא לשפשף את החלק הפנימי של קליפת תפוז באזור העקיצה.
הקליפות מלאות בפוליסכרידים, שמחלחלים לתאי העור כדי לעצור נפיחות ודלקת תוך דקות.
נתח עוף עסיסי יותר
אם העוף שלכם נוטה לצאת מעט יבש, פשוט הניחו קליפת תפוז על גבי כל חזה בזמן הבישול או הטיגון.
הקליפה תיצור מחסום בין מקור החום לעוף ותעזור לבשר לשמור על המיצים הטבעיים שלו.
מוסיפים טעם לשמן זית
שדרוג מהיר לשמן זית עם טעם תפל: קוצצים שלוש קליפות תפוז וטוחנים במעבד מזון עם כוס שמן זית.
הניחו לשעה אחת ואז מסננים. שמן טעים בטעם הדרים המושלם הוספה למתכונים או לסלטים.
לרענן ריח בארונות
אנחנו בטוחים שנתקלתם לפחות פעם אחת בביתכם או אצל אורחים שבזמן שהתחלתם לחפש מצעים, הרחתם ריח מעופש.
על מנת להסוואת את הריח, הניחו כמה קליפות מתפוז בתוך גרב קשרו אותם והניחו על המדף.
פעולה זאת תנטרל ריחות שכן ששמני הפרי מפיצים ניחוח רענן.
ריבת קליפות תפוז
מתכון קליל, טעים ובריא לריבת קליפת תפוזים כולל קליפה.
מצרכים אותם אתם צריכים:
- 4 תפוזים גדולים אפשר גם 5 בינוניים
- קילו סוכר (אפשר להחליף סוכר בכל תחליף בריא יותר)
- מיץ מחצי לימון
- סיר קטן או מחבט עמוקה
אופן הכנה המפורט:
- מקלפים את התפוזים
- תגרדו את החלק הכתום של הקליפה לא צריך יותר מדי
- תרתיחו את התפוזים למשך 3 דקות, מומלץ לשים אותם שלמים
- תסננו ותרתיחו לעוד מספר דקות
- אחרי סינון תחתכו את התפוזים לריבועים קטנים
- שימו הכל בסיר לכמה שעות עד שהתפוז והסירופ יקבלו צבע יפה וכהיי
- לפני סיום הבישול יש להוסיף מיץ מחצי לימון לבערך רבע שעה.
קליפות תפוזים מסוכרות ומצופות בשוקולד
מתכון לקליפות תפוזים מסוכרות מצופות בשוקולד שלא תוכלו לפסיק לאכול:
- קלפו מספר תפוזים
- חתכו את הקליפות לרצועות דקות
- חממו מחבת עד שהיא חמה
- הוסיפו את קליפות התפוז יחד עם מקל קינמון
- הוסיפו שליש מחבת של מים וכף דבש
- מבשלים 10 דקות עד שהמים נספגים בקליפות התפוז
- אוכלים כנשנוש בריא וטעים!
לסיכום
פעם הבאה שאתם מחליטים לאכול תפוז זכרו שהוא לא רק טעים, בריא אלא גם תוכלו לעשות שימוש מאוד מועיל עם הקליפה. כמובן שישנם שימושים נוספים רבים שאפשר לעשות עם הקליפה אנחנו ציינו רק כמה, אם אתם מכירים מה עוד ניתן לעשות קליפות התפוז נשמח שתכתבו לנו בתגובות למטה ונוסיף בשמחה לכתבה.