
שירותי רפואה פרטיים VIP
הכוונה רפואית אישיתי מהמומחים המובילים בישראל בשת״פ עם מד פלוס - קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, מעבדה עד הבית, משלוח תרופות באופן מהיר עד הבית ועוד..
דלקות בדרכי השתן (UTI) הוא שמה של קבוצת דלקות המתחילות באחד מאברי מערכת השתן (שופכה): הכליות, צינוריות השתן, שלפוחית השתן או השופכה. מבין אברים אלה, דרכי השתן התחתונות – השופכה ושלפוחית השתן, פגיעות יותר לדלקות. דלקות בשלפוחית השתן נפוצות יותר בקרב נשים, בעיקר בגלל המבנה האנטומי של גוף האישה. דלקת בדרכי השתן עלולה להיות מאוד לא נעימה במידה והיא מופיעה בשלפוחית השתן. דלקת המגיעה אל הכליות עלולה לגרום לסיבוכים קשים. לכן יש לאבחן את הדלקת בדרכי השתן ולטפל בה, מהר ככל האפשר.
האם ידעתם מד+
זהו החלק, שבו אנו נגלה לכם כמה עובדות מסקרנות על גופנו שאתם חייבים להכיר! היום נתחיל עם דרכי השתן ונספר לכם כמה עובדות והבדלים מדהימים בין בין גברים לנשים. התכוננו להיות מופתעים מנפלאות מערכות השתן שלנו!
המסע הארוך של שתן – האם ידעתם שדרכי השתן נמתחות הרבה יותר ממה שאתם יכולים לצפות? למעשה, אורכה של השופכה הזכרי הממוצע הוא כ-20 ס"מ, בעוד שאורכה של השופכה הנשית כ-4 ס"מ. זהו הבדל גדול! אז, בין אם אתם גברים או נשים, דרכי השתן שלכם יוצאות למסע יוצא דופן מהכליות ועד לעולם החיצון.
הסינון – תהיתם פעם איך הגוף שלכם מסנן חומרי פסולת מהדם כדי לייצר שתן? להיכנס לכליות! באופן מדהים, בכל יום, הכליות האנושיות מסננות כ-180 ליטר דם. זה שווה ערך למילוי של כמעט 75 מקררי מים בגודל סטנדרטי! למרות הסינון המדהים הזה, רק 1-2 ליטר שתן מיוצר מדי יום. אז בפעם הבאה שאתם לוקחים הפסקה לשירותים, תתפעלו מיכולת הסינון המדהימה של הכליות שלכם.
קיבולת שלפוחית השתן – חושבים שאתם יודעים על קיבולת שלפוחית השתן? החזיקו חזק בכסא שלכם! בעוד שגם לגברים וגם לנשים יש שלפוחית שתן לאחסון, לגברים יש בדרך כלל קיבולת שלפוחית השתן גדולה יותר. בממוצע, שלפוחית זכר יכולה להכיל עד 600-800 מיליליטר של שתן, בעוד שלפוחית נקבה יכולה להכיל כ-400-600 מיליליטר.
דלקת בדרכי השתן אצל נשים – לרוע המזל, לנשים יש רגישות גבוהה יותר לזיהומים בדרכי השתן. השופכה הנשית קצרה יותר, מה שמקל על התנועה של חיידקים אל שלפוחית השתן. למעשה, מחקרים מעריכים כי במהלך חייה של אישה, יש לה סיכוי של 50% לחוות לפחות UTI אחד. אבל אל דאגה, גבירותיי! עם היגיינה וטיפול נאותים, אתה יכול לעזור להפחית את הסיכון ולשמור על בריאות דרכי השתן.
מנגנון שליטה – הידעתם שלגופנו יש מנגנון מובנה למניעת זרימת שתן לאחור? זה נקרא סוגר השתן! אצל גברים, מנגנון זה כולל גם שליטה מרצון וגם שליטה בלתי רצונית. המרכיב הרצוני מאפשר לגברים לשלוט בזרימת השתן, בעוד שהרכיב הבלתי רצוני מונע דליפה על ידי שמירה על הסוגר סגור היטב. אז, רבותי, זכרו להודות לסוגר השתן שלכם על עבודתו המופלאה!
הסבר מאת אבי לבנט אשר מתמחה בהומאופתיה ותזונה
דלקות בדרכי השתן מתפתחות ברוב המקרים כאשר חיידקים חודרים אל מערכת השתן דרך השופכה ומתרבים בשלפוחית השתן. בין הגורמים לדלקות בשלפוחית השתן:
טיף: שתיית כמות גדולה של מים עוזרת לשטוף את החיידקים ומעודדת הטלת שתן תכופה, ומפחיתה את הסיכון לזיהום. כוונו לכ-8 כוסות מים ליום.
גורמים נוספים דלקת בשופכן עלולים לנבוע בגלל סיבות נוספות כגון: אבנים בכליות, סוכרת או מחלות המשבשות את המערכת החיסונית, שימוש ממושך בקטטר ועוד.
זימון תור מהיר באופן פרטי
אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום, במספר טלפון
054-589-5299 או שלחו הודעת בוואטסאפ.
אמנם אין מזון ספציפי שיכול להבטיח מניעת דלקות בדרכי השתן (UTI), אך שמירה על תזונה ואורח חיים בריאים יכולה לתמוך בבריאות הכללית של דרכי השתן ויכולה להפחית את הסיכון לזיהומים. הנה כמה טיפים תזונתיים שעשויים לעזור לקדם את בריאות דרכי השתן:
דלקות בשלפוחית השתן, אינן גורמות בהכרח לתסמינים מובהקים, אולם ברוב המקרים מופיע לפחות סימפטום אחד מתוך הרשימה הבאה:
במקרה של הופעת סימפטומים כזה או אחר מן הרשימה יש לשקול לפנות לרופא המשפחה שלכם בקופת החולים (כללית, מכבי, מאוחדת, לאומית) או במקרים חריגים לבית החולים או לשירותי רפואה דחופה באזור מגוריכם.
במידה וקיים חשש לדלקת בדרכי השתן, בדרך כלל מתבצע בדיקת שתן במעבדה דרך קופת חולים או באופן פרטי במטרה לזהות נוכחות של מוגלה, תאי דם אדומים או חיידקים בשתן. כיום לא קיימת בדיקה וודאית לאיתור אזור הדלקת, אולם אם החולה סובל מחום גבוה ומכאבים ממוקדים, סביר שהדלקת הגיעה אל אזור הכליות.
הטיפול הבסיסי והיעיל ביותר לדלקות בדרכי השתן הוא טיפול אנטיביוטי. לתרופות האנטי ביוטיות מצורפות במקרים רבים גם תרופות נגד כאבים. במידה והדלקות חוזרות ונשנות, ייתכן ויהיה צורך בטיפול אנטיביוטי ארוך טווח. במקרים חמורים במיוחד, מתאשפזים הסובלים מדלקות בדרכי השתן בבית חולים, על מנת לקבל טיפול אנטיביוטי באמצעות זריקה (תוך וריד)י.
אילו חיידקיים או וירוסים נפוצים גורמים לדלקת במערכת השתן?
החיידקים הנפוצים ביותר הגורמים לדלקות בדרכי השתן (UTI) הם:
חשוב לציין שבעוד שחיידקים הם הגורם העיקרי לדלקת במערכת השתן, וירוסים ופטריות יכולים גם לגרום לדלקות בדרכי השתן, אם כי פחות שכיח. כמה פתוגנים ויראליים ופטרייתיים הקשורים ל- UTI כוללים:
וירוסים:
אם לא מטופלים, דלקות בדרכי השתן (UTI) עלולות להוביל למספר סיבוכים ולבעיות בריאותיות חמורות יותר. להלן כמה בעיות פוטנציאליות שיכולות לנבוע ממחלות UTI לא מטופלות:
חשוב לזהות את הסימפטומים של דלקת בדרכי השתן כבר בשלב הראשוני ולפנות לאבחון וטיפול רפואי בשלב המוקדם ככל האפשר אצל רופא משפחה או אורולוג. בדרך כלל הדלקת מטופלת עם אנטיביוטיקה ועוברת במהירות.
הכוונה רפואית אישיתי מהמומחים המובילים בישראל בשת״פ עם מד פלוס - קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, מעבדה עד הבית, משלוח תרופות באופן מהיר עד הבית ועוד..
הכוונה רפואית מקצועית ואישית מהשורה הראשונה דרך מד +. קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, שירותי מעבדה ומשלוח תרופות ועוד.
שירותי רפואה פרטיים
יצירת קשר ושיתופי פעולה
מד+ שירותי רפואה מתקדמים
מלאו את הטופס:
אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום!
מספר טלפון 054-589-5299 או שלחו הודעת בוואטסאפ.