תהליך הפונדקאות בעין רפואית

2021-11-15

תהליך הפונדקאות הוא תהליך קשה ומפותל מבחינה משפטית ובירוקרטית ובודאי גם מבחינה נפשית, אך בסופו של דבר הריון הוא תהליך רפואי שדורש, הן מבחינת האם הפונדקאית והן מבחינת הורי התינוק, ביצוע תהליכים רפואיים פיזיים טבעיים ופחות טבעיים.

לאחר שסודרו פרטי העסקה וההסכם בין האם הפונדקאית ובין ההורים המיועדים, מתחיל התהליך ביצירת העובר באופן מלאכותי. לרוב מדובר בשאיבת ביצית מהאם, שעוברת תהליך של טיפול הורמונלי המכין אותה לשאיבת הביציות ומסייע להגביר את ייצור הביציות בגוף. תהליך זה יכול להימשך מספר מחזורים נשיים, כשבמהלכם עוקבים הרופאים ואנשי מעבדת הפוריות לאחר ייצור הביציות של האם, שואבים במידת היכולת ובודקים שהביציות טובות ואיכותיות.

תהליך שאיבת הביציות

לצד תהליך שאיבת הביציות מהאם הביולוגית, האב גם הוא מפקיד את זרעו בידי צוות מעבדת הפוריות. הזרע עובר גם הוא בדיקות כדי לוודא שהוא איכותי מספיק כדי לעמוד בהפרייה. לעיתים יש צורך בטיפול תזונתי, שינוי אורח החיים של האב ומעקב רפואי כדי לשפר את איכות הזרע. לאחר שנאספו ביציות תקינות וזרע תקין מהאב, מתבצע תהליך מעבדתי של הפרייה מלאכותית או הפריית מעבדה. במסגרת תהליך זה למעשה נוצר העובר והוא מתפתח בתנאי מעבדה עד שהוא מוכן להשתלה בתוך רחמה של האם הפונדקאית.

במקביל לתהליך זה עוברת האם הפונדקאית תהליך של טיפול פוריות כדי להכין אותה לקבלת העובר. תהליך זה כולל הזרקת הורמונים שמסייעים להכנת הגוף לקראת ההפרייה, מעקב של רופא נשים ומומחה פוריות ורישום של מועדי המחזור והביוץ. כאשר מומחה הפוריות קובע כי האם הפונדקאית מוכנה להפרייה מתבצע תהליך של החזרת עוברים לרחם, אך במקום לרחמה של האם הביולוגית כמו שנעשה בהפרייה רגילה, בהפרייה פונדקאית מוחזר העובר לרחמה של האם הפונדקאית.

מעקב הריון

במידה ונקלט הריון, מתבצע מעקב הריון רגיל, תוך מפגשים קבועים עם רופא הנשים, בדיקות ואולטראסאונד לפי הצורך. במידה וההריון לא נקלט, יש להתחיל למעשה את התהליך מחדש מרגע ההפרייה, כאשר לרוב מוכנים מראש מספר עוברים ומוקפאים.

מבחינת מעקב ההורים הביולוגיים לאחר ההריון, ישנם מקרים בהם האם הפונדקאית תשתף בכל נושא רפואי את ההורים מבחינה פיזית, כלומר הם יהיו נוכחים בבדיקות, אולטראסאונד, סקירות מערכת וכדומה. במקרים אחרים חלה חובת דיווח לאחר הבדיקות ובמידה שמתעוררת בעיה.

לרוב כל הנושא הרפואי והתהליך כולו נכתב בצורה מסודרת בתוך ההסכם שנחתם בין האם הפונדקאית ובין ההורים הביולוגיים ועל כל הצדדים להקפיד על ביצוע ההסכם בצורה המדויקת. האם הפונדקאית מתחייבת בפני ההורים הביולוגיים כי לא תעשה דבר שעלול להזיק לעובר – לא תעשן, לא תצרוך סמים ושאר חומרים אסורים, לא תשתה אלכוהול ותקפיד על הנחיות הרופא.

לסיכום

בין אם מדובר בתהליך רפואי קצר ובהריון תקין או בתהליך עמוס בעיות ובדיקות, מדובר ללא ספק בתקופה קשה גם עבור ההורים הביולוגיים מלאי החרדה והציפייה וגם עבור האם הפונדקאית שעליה מוטלים לחץ ואחריות רבה.

רוצים לקבל יעוץ חינם? השאירו פרטים ונחזור אליכם במהרה.

    אהבתם את הכתבה? שתפו אותה עם החברים והמשפחה שלכם על מנת שגם הם ישמרו על אורח חיים בריא.

    שירותי רפואה פרטיים VIP

    הכוונה רפואית אישיתי מהמומחים המובילים בישראל בשת״פ עם מד פלוס - קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, מעבדה עד הבית, משלוח תרופות באופן מהיר עד הבית ועוד..

    שירותי רפואה פרטיים VIP

    הכוונה רפואית מקצועית ואישית מהשורה הראשונה דרך מד +. קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, שירותי מעבדה ומשלוח תרופות ועוד.

    מד+ שירותי רפואה מתקדמים

    אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום!
    מספר טלפון 054-589-5299 או שלחו הודעת בוואטסאפ.

    מלאו את הטופס:

    מדפלוס (MedPlus)
    Logo