פונדקאות בארצות מזרח אירופה וברית המועצות לשעבר הפכה לאופציה טובה מאד עבור זוגות רבים ישראלים שחולמים על ילד ולא יכולים להביאו ללא עזרה של אם פונדקאית. בשנים האחרונות החלו ההודים שהיו בעבר אלו ששלטו על שוק הפונדקאות עבור ישראלים בחו"ל, בעיקר זוגות חד מיניים, לאסור תהליכי פונדקאות בתוך גבולות המדינה ולכן ארגוני התיווך בתחום הפונדקאות מפנים את כיוונם למדינות כמו אוקראינה וגרוזיה.
בשנים האחרונות פונקאות באוקראינה ופונדקאות בגאורגיה הפכו לפופולרים מאוד.
במסגרת תהליך פונדקאות במדינות אלו נפגשים תחילה ההורים המיועדים עם נציגים של ארגוני תיווך שונים. היום פועלים בתחום זה מספר ארגוני תיווך בולטים שתפקידם לשדך בין ההורים ובין האם הפונדקאית, לייעץ ולסייע בכל הקשור לבירוקרטיה, מהסכם בין ההורים ובין האם הפונדקאית, העברת התשלום ותהליך ביסוס מעמד הילדים לאחר הלידה בישראל.
חשוב מאד למצוא ארגון שמציע לכם ליווי מקיף, בעיקר אם אינכם מכירים את החוקים בכל מדינה ומדינה. ארגוני סיוע ותיווך אלו אינם התנדבותיים, ולכן יש להקפיד גם על קבלת חוזה תנאים מסודר ותקף ולהסתייע בעורך דין שילווה את כל התהליך מטעם בני הזוג.
לאחר חתימת הסכם בין ארגון התיווך ובין ההורים, ארגון התיווך מציע להורים מספר אימהות פונדקאיות במדינות אלו. בחירת האם הפונדקאית צריך להיעשות תוך הקפדה על בדיקה מקיפה של בריאות האם, אורח החיים שלה וכדומה. ישנם מקרים בהם מדובר בנשים שמגיעות מרקע עני מאד וצריך לקחת בחשבון שיהיה על ההורים לסייע ברכישת מזון מתאים ובשיפור תנאי המחייה של האימהות כדי שההריון יעבור בצורה תקינה ככל האפשר.
לאחר בחירת האם הפונדקאית יש לחתום על הסכם שיכלול את כל תנאי העסקה. ההורים חייבים להקפיד על ביטוי לכל תנאי קבלת הילדים וביסוס העובדה שהם יהיו אלו שיהוו אפוטרופסים חוקיים עם סיום ההריון והלידה. הסיבה לכך היא שהחוק בישראל אומר שתינוק שנולד מחוץ לישראל במסגרת עסקה של פונדקאות, יצטרך לעבור תהליך אימוץ על ידי האם החוקית.
בחודשים האחרונים בעקבות מקרים של פונדקאות בסופם נאלצו אמהות ביולוגיות לאמץ את ילדיהן, ישנה יוזמה לחוקק חוקים מסודרים יותר שישפיעו על התנהלות משרד הפנים הישראלי בנושא זה.
לאחר סיכום העסקה וחתימת הסכם פונדקאות יועבר זרעו של האב והביצית של האם למעבדה בישראל בה יתבצע תהליך הפריית המבחנה. העוברים יועברו קפואים למזרח אירופה, לאוקראינה או גרוזיה, בהתאם לבחירת ההורים ושם תתבצע ההפרייה עצמה.
במידה ונוצר הריון תקין, יוכלו ההורים לפקח ולעקוב אחר התהליך, לבקר את האם הפונדקאית במהלך ההריון ולשמור על קשר באופן ישיר או דרך הארגון המתווך. בסיום ההריון, בזמן הלידה, יגיעו ההורים לאוקראינה או גרוזיה ויקבלו לידיהם את הילדים כבר בבית החולים. לאחר מכן יצטרכו לבצע תהליך של הנפקת צו הורות דרך משרד הפנים והקונסולייה בארצות אלו וביסוס מעמד האם כאם המאמצת והחוקית של הילד.
רוצים לקבל יעוץ חינם? השאירו פרטים ונחזור אליכם במהרה.