קשיים מנטליים ופיזיים במהלך תהליך הפונדקאות

2021-02-24

תהליך הפונדקאות הוא תהליך קשה עבור ההורים לעתיד, אך ללא ספק גם תהליך מסובך הן מנטלית והן פיזית עבור האם הפונדקאית, גם אם היא אם פונדקאית בעלת ניסיון קודם. במאמר זה נסקור את הקשיים הפיזיים – הגופניים ואת הקשיים המנטליים-הנפשיים שיכולה לעבור אם פונדקאית במסגרת התהליך.

אבחון פסיכולוגי ורפואי

לפני הכל חשוב לציין שגם בישראל וגם בחו"ל אימהות פונדקאיות צריכות לעבור תהליך של בדיקה פיזית ונפשית כדי לוודא שהן מוכנות וערוכות לשמש כאמהות פונדקאיות ולשאת הריון תקין. יותר מכך – הן צריכות להיות כשירות מבחינה נפשית כדי להתכונן לרגע בו יצטרכו למסור את התינוק שנשאו ברחמן במשך תשעה חודשים לזוג ההורים שהם למעשה הוריו החוקיים של התינוק.

זוגות שמעוניינים להתחיל תהליך פונדקאות עם אישה כלשהי חייבים לוודא שהיא עוברת את הבדיקות שייקבעו שהיא יכולה לשאת הריון תקין. בנוסף, היא מחוייבת גם על פי החוק בישראל במפגש עם עובדים סוציאליים ופסיכולוגים שיחליטו שהיא קשירה מבחינה נפשית לעבור את התהליך ולבצע את השירות.

קשיים פיזיים שעלולים להתעורר במהלך תהליך פונדקאות:

עוד בטרם נכנסת האם הפונדקאית להריון היא יכולה לחוות קשיים פיזיים שונים. למרות שאימהות פונדקאיות עוברות בדיקה רפואית מקיפה לפני שהן מתחילות את תהליכי ההפרייה והכניסה להריון, תמיד יכול להיות מצב בו הן חוות בעיות שונות בכניסה להריון. בין הקשיים הפיזיים שעלולים להתעורר:

קושי בכניסה להריון בגלל לחץ נפשי או בעיה פיזית שלא נבדקה או דווחה על ידי הצוות הרפואי המטפל או האם עצמה, בעיה שקשורה לחוסר איזון הורמונלי זמני כמו בעיה בבלוטת התריס למשל, מחסור בויטמינים ומינרלים שגורם לבעיה בכניסה להריון ועוד. בדיקות מוקדמות קבועות ומדוקדקות לפני כל הפרייה יכולות לפתור את המצב הזה.

בנוסף, קושי פיזי יכול להתעורר במהלך ההריון עצמו. החודשים הראשונים של ההריון הם חודשים מועדים לפורענות. עד לשבוע 14 של ההריון יכולות להיגרם הפלות טבעיות שלעיתים אין להן סיבה קונקרטית. זוהי הסיבה שתקופה רגישה זו צריכה להיות רגועה ככל האפשר עבור האם ואסור לה לסכן את עצמה או את העובר על ידי מאמץ מוגזם או סדר יום קדחתני.

קשיים נפשיים שעלולים להתעורר במהלך תהליך פונדקאות:

כאמור, תהליך הפונדקאות הוא תהליך דורשני גם מבחינה נפשית. האם הפונדקאית אמנם יודעת שהיא משמשת בתפקיד מוגדר מאד, גם על פי חוק וגם במסגרת אופי העבודה עצמה ושהיא מקבלת שכר עבור השירות שהיא מעניקה לבני הזוג. אם זאת, מדובר ללא ספק בתהליך קשה עבור כל אישה שצריכה למסור ילד לזוג הורים אחר.

לפני כל תחילת תהליך פונדקאות חשוב שאם פונדקאית תקבל ייעוץ מלא והסבר לגבי מה שצפוי, ההשלכות הנפשיות והתמיכה הדרושה כדי שתוכל לעבור את התהליך בשלום. במהלך ההריון ולקראת הלידה מומלץ להיעזר בתמיכה של עובדים סוציאליים או פסיכולוגיים שיתנו את התמיכה הנפשית הדרושה. בנוסף, חשוב מאד להכיר את הנושא של דכאון לאחר לידה, שיכול לפקוד גם אימהות פונדקאיות ואף להיות חמור יותר במקרים מסויימים, בגלל אופי הפונדקאות.

רוצים לקבל יעוץ חינם? השאירו פרטים ונחזור אליכם במהרה.

    אהבתם את הכתבה? שתפו אותה עם החברים והמשפחה שלכם על מנת שגם הם ישמרו על אורח חיים בריא.

    שירותי רפואה פרטיים VIP

    הכוונה רפואית אישיתי מהמומחים המובילים בישראל בשת״פ עם מד פלוס - קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, מעבדה עד הבית, משלוח תרופות באופן מהיר עד הבית ועוד..

    שירותי רפואה פרטיים VIP

    הכוונה רפואית מקצועית ואישית מהשורה הראשונה דרך מד +. קביעת תור מהיר לרופאים באופן פרטי, ליווי סיעודי, שירותי מעבדה ומשלוח תרופות ועוד.

    מד+ שירותי רפואה מתקדמים

    אם הבעיה הרפואית שלכם לא סובלת דיחוי, ניתן לפנות למוקד עוד היום!
    מספר טלפון 054-589-5299 או שלחו הודעת בוואטסאפ.

    מלאו את הטופס:

    מדפלוס (MedPlus)
    Logo