הקשיים הצפויים בנושא פונדקאות

2021-02-24

פונדקאות היא תהליך שואב וקשה עבור שני צדי המפה – גם ההורים שנאלצים להמתין להגשמת החלום ולעבור דרך פתלתלה וארוכה מרגע ההחלטה ועד לרגע בו הם אוחזים בתינוק משלהם וגם עבור האם הפונדקאית שלמעשה מקריבה את גופה כדי להגשים עבורם את החלום ולעיתים משלמת מחיר גופני ונפשי. ישנם אינספור קשיים שעשויים להתעורר במהלך תהליך של פונדקאות.

אי הסכמות במהלך עריכת ההסכם:

כל תהליך פונדקאות מתחיל למעשה בעריכת הסכם בין ההורים המיועדים ובין האם הפונדקאית. במקרים רבים נופל ההסכם על סעיפים מסויימים בהם יש לאחד הצדדים השגות שונות. חשוב להיות ערוכים למצב זה ולדעת – מצד ההורים – שלעיתים יצטרכו לנטוש את בחירתם באם פונדקאית כזו או אחרת ולאתר אם פונדקאית שתסכים לתנאים שלהם או לחילופין לוותר על סעיפים מסויימים שיכולים להיות בעייתיים. הפתרון הטוב ביותר למניעת אי הסכמות כמה שניתן הוא להיעזר בעורך דין בעל התמחות בחוזים מסוג זה שילווה את כל התהליך מבחינה משפטית וייעץ לגבי סוג ההסכם הנהוג והמקובל, לצד ארגוני סיוע רבים, התנדבותיים ולא התנדבותיים שמציעים תיווך וייעוץ בתחום הפונדקאות.

קשיים פיזיים:

אין כל ספק שתהליך של פונדקאות עלול לגבות קשיים פיזיים רבים מההורים ומהאם הפונדקאית. ההורים, ובעיקר אם ביולוגית שמהביצית שלה יווצר בסופו של דבר העובר שיועבר לרחמה של האם הפונדקאית, עוברת תהליך כואב וקשה לפני שאיבת ביציות. תהליך זה כולל זריקות הורמונים לגוף כדי להגביר את ייצור הביציות ויכול לקחת מספר חודשים. קושי פיזי נוסף קשור להריון האם הפונדקאית, שיכול להסתיים באופן טבעי גם בהפלה באמצע הדרך או שתתגלה בעיה פיזיולוגית שתגרום לכך שהאם הפונדקאית לא תוכל לשמש ככזו.

בעיות במסירת הילד:

בעיה זו אינה קיימת בשנים האחרונות בעיקר בזכות ההסכמים המוקפדים. החוק בישראל בתחום הפונדקאות שנחקק בשנת 1996 מורה על קיום הסכם מדויק שבו יפורט כיצד יועברו הילדים אל חזקת ההורים, כך שהאם הפונדקאית אינה יכולה לערער על ההסכם לאחר שחתמה עליו. אם זאת קיימים סיפורים ברחבי העולם על אימהות פונדקאיות שמתחרטות, עושות בעיות במסירת הילדים וכדומה. זוהי הסיבה שיש לבחור בקפידה את האם הפונדקאית עמה עובדים ויש לבסס כל תהליך פונדקאות על הסכם תקף מבחינה משפטית.

קשיים ברישום הילד בארץ:

משרד הפנים מחייב הורים שעברו תהליך פונדקאות לרשום את ילדיהם בצורה קבועה ומוסדרת על פי חוק, שמבדילה בין פונדקאות בישראל ופונדקאות בחו"ל. הקושי עשוי להתעורר כאשר מדובר בפונדקאות בחו"ל ובעיקר כאשר מדובר באימהות ביולוגיות שנאלצות כיום לאמץ את ילדיהם כדי שיוכלו לקבל מעמד אימהות חוקי בישראל. קושי זה עשוי להיפתר בשנים הקרובות בזכות חקיקה חדשה בנושא, שמנסים ליזום ארגונים רבים בהמלצת הועדה לזכויות נשים בכנסת.

רוצים לקבל יעוץ חינם? השאירו פרטים ונחזור אליכם במהרה.

    אהבתם את הכתבה? שתפו אותה עם החברים והמשפחה שלכם על מנת שגם הם ישמרו על אורח חיים בריא.

    הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד
    מדפלוס (MedPlus)
    Logo

    הצטרפו עכשיו לקבוצת הווטסאפ שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החשובים ביותר בנושאי בריאות/רפואה/תזונה בריאה ועוד