אנחנו בשיא החורף וזה בדיוק הזמן שכולם משתעלים בלי הפסקה ונראה שהשיעול לא נגמר. אך האם יש אפשרות לטפל בשיעול בלי כדורים ואנטיביוטיקה? במאמר זה אנחנו ננסה לעזור עם המלצה לתרופות טבעיות ותרופות סבתא להקלה בשיעול, אך חשוב לציין אין זאת כתבה רפואית ואינה מחליפה יעוץ רפואי ואם אתם מרגישים לא טוב תמיד מומלץ לפנות לרופא ולא להסתמך על תרופות סבתא או טבעיות אשר יכולות להיות השלמה לטיפול הקונסרבטיבי.
12 תרופות טבעיות לשיעול
תה ירוק
הדבר הבסיסי וכנראה הידוע ביותר הוא התה הירוק אשר הוכח כבעל תכונות אנטי-ויראליות ואנטי-בקטריאליות, מה שהופך אותו לתרופה יעילה לשיעול הנגרם מהצטננות וזיהומים. כדי להשתמש בתה ירוק כתרופה לשיעול, מומלץ לשתות כמה כוסות כוסות תה ירוק נטול קפאין ליום. ניתן גם להוסיף דבש ולימון לתה כדי להרגיע כאב גרון.
דבש
שנים רבות השתמשו בדבש כתרופה לשיעול זה יכול לעזור להרגיע את הגרון, ויש לו תכונות אנטיבקטריאליות טבעיות. בנוסף זה מתוק וטעים ולגמרי טבעי! אם תחליטו להשתמש בדבש כתרופה ערבבו כף דבש עם מים חמים וקצת לימון. אם יש לכם ילדים תוכלי לשים להם כפית דבש בתה או בחלב ולהגיד להם לנסות לסיים את הכל עד שיגיעו לדבש.
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר הוא סוג של חובה במטבח האסיאתי מפני טעמו היחודי והסגולות שלו. בנוסף לג'ינג'ר יש תכונות אנטי דלקתיות והוא יכול לעזור להרגיע כאב גרון ולהפחית שיעול. אם תחליטו להשתמש בג'ינג'ר כתרופה לשיעול, מומלץ לגרד חתיכה קטנה של ג'ינג'ר ולהוסיף אותה לכוס מים חמים להכנת תה. אפשר גם להוסיף כמה פרוסות ג'ינג'ר לסיר עם מים חמים ולשאוף את האדים וגם לשתות את המים לאחר רתיחה.
לימון
לימון עשיר מאוד בויטמין C ויכול לעזור לחיזוק המערכת החיסונית ולהפחתת הגודש באף. אפשר לאכול לימון טרי וניתן גם לסחוט לתוך מים חמים ולהוסיף מעט דבש או פשוט להסוף פרוסת לימון לתה או למים חמים. בכל אופן גם אם אתם לא מצוננים ולא כואב הגרון מומלץ לשתות כוס מים עם לימון כל בוקר.
נענה
תה עם נענה מאוד פופולרי במדינות רבים במזרח התיכון שכן לנענע יש תכונות טבעיות למניעת גודש והיא יכולה לעזור להקל על שיעול. ניתן לשתות תה עם נענה, להוסיף נענע למים חמים ולשתות או להוסיף כמה טיפות שמן אתרי מנטה לקערת מים חמים ולשאוף את האדים.
קורנית (טימין)
קורנית או בשמה השני טימין היא בעלת תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-ויראליות טבעיות והיא יכולה לעזור להקל על שיעול. על מנת להשתמש בקורנית כתרופה לשיעול, אפשר להוסיף כפית טימין מיובש לכוס מים חמים ולשתות אותה בתור תה. אפשר גם לנסות להוסיף כמה טיפות שמן אתרי של קרונית לקערת מים חמים ולשאוף את האדים.
בוקיצה חלקה
בוקיצה חלקה (כן, כן יש דבר כזה) נחשבת באופן מסורתי כאמצעי מעולה להרגיע את הגרון ולהפחית שיעול. כדי להשתמש בבוקיצה חלקה כתרופה לשיעול, יש לערבב כפית אבקת בוקיצה חלקה עם כוס מים חמים ולשתות את זה בתור תה. ניתן גם לנסות לערבב תמצית בוקיצה חלקה עם דבש ולשתות אותה לאט.
כורכום
נכון שבמטבח המזרחי כורכום הוא מרכיב חשוב מאוד, אך ידעתם לכורכום יש תכונות אנטי דלקתיות והוא יכול לעזור להרגיע כאב גרון ולהפחית שיעול? אז כן ומאוד עוזר! על מנת להשתמש בכורכום כתרופה לשיעול, הוסיפו כפית כורכום לכוס חלב חם ולשתות אותו לאט. ניתן גם לנסות לערבב כורכום עם דבש ולשתות אותו לאט.
שום
לשום יש תכונות אנטי-ויראליות ואנטי-בקטריאליות טבעיות והוא יכול לעזור להפחית שיעול הנגרם על ידי זיהום. כדי להשתמש בשום כתרופה לשיעול, יש לצרוך שיני שום גולמיות או להוסיף שום טחון לארוחות.
תרופות סבתא נגד שיעול
שיעול לרוב הוא סימפטום נפוץ ומעצבן של הצטננות, שפעת וזיהומים אחרים בדרכי הנשימה. למרות שקיימות תרופות רבות ללא מרשם לשיעול, יש אנשים שמעדיפים לנסות תרופות טבעיות שעברו לאורך הדורות. אנו נפרט על 3 תרופות סבתא שאנחנו מכירים ואם יש לכם עוד נשמח אם תרשמו בתגובות למטה.
תרופת סבתא מס' 1: דבש ולימון
דבש ולימון זוהי התרופה הטבעית הקלאסית לשיעול אשר נמצאת בשימוש במשך מאות שנים. השילוב המושלם בין דבש ולימון יכול לעזור להרגיע את הגרון ולהפחית את הדלקת, בעוד שהמתיקות הטבעית של הדבש יכולה לעזור לדכא את רפלקס השיעול. על מנת להכין את התרופת סבתא הזו, פשוט ערבבו כפית דבש עם כמה טיפות מיץ לימון ושתו אותה כמה פעמים ביום. אפשר גם להוסיף את התערובת לכוס מים חמים וללגום אותה כמו תה.
תרופת סבתא מס' 2: ג'ינג'ר ושום
ג'ינג'ר ושום הם שתי תרופות טבעיות חזקות ששימשו במשך מאות שנים לטיפול במגוון מחלות, כולל שיעול. לג'ינג'ר יש תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון שיכולות לעזור להפחית דלקת ולחזק את המערכת החיסונית, בעוד שלשום יש תכונות אנטיבקטריאליות טבעיות שיכולות לעזור להילחם בזיהום. כדי להכין את תרופת הסבתא הזאת, כתשו כמה שיני שום וערבבו אותן עם כפית משחת ג'ינג'ר, מוסיפים את התערובת לכוס מים חמים ונותנים לה להתבשל כמה דקות. סננו את התערובת ושתו אותה כמה פעמים ביום להקלה בשיעול.
תרופת סבתא מס' 3: בצל ודבש
בצל ודבש זה נשמע שילוב מצחיק אבל זאת תרופה טבעית קלאסית לשיעול שנמצאת בשימוש במשך דורות רבים. השילוב של בצל ודבש יכול לעזור להרגיע את הגרון ולהפחית את הדלקת. כדי להכין את התרופה הזו, פשוט קוצצים בצל לחתיכות קטנות ומערבבים אותו עם כפית דבש. שתו את התערובת כמה פעמים ביום או הוסיפו אותה לכוס מים חמים ולגמו ממנה כמו תה.
לסיכום
תרופות סבתא אלו אינן יכולות להוות תחליף לטיפול רפואי, הן יכולות להיות אופציה טבעית שימושית להקלה על תסמיני שיעול. אנחנו תמיד ממליצים לדבר עם רופא לפני שאתם מנסי כל תרופה חדשה, במיוחד אם את בהריון, מניקה או שאתם סובלי ממצב רפואי כרוני. עם קצת סבלנות וקצת חוכמת סבתא מיושנת, ניתן למצוא הקלה מהשיעול שלכם ולחזור להרגיש במיטבכם שוב.
חשוב לציין במקרה וההשיעול שלכם נמשך יותר מכמה ימים או מלווה בתסמינים אחרים כגון חום, קשיי נשימה או כאבים בחזה, עליכם לפנות באופן מיידי לרופא.
*אם אתם רגישים לאחת מן התרופות הטבעיות הללו יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש.